StoryEditorOCM
DubrovnikSVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Održana 5. međunarodna znanstvena konferencija DIEM 2021

Piše PSD.
5. srpnja 2021. - 10:37

Peta međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) s temom Globalni izazovi, krizni menadžment i održivi razvoj - Global Challenges, Crisis Management and Sustainable Development, održana je 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Nakon svečanog otvaranja, kao pozvani govornici izlaganja su imali: prof. Daniel Hjorth s Odjela za menadžment, politiku i filozofiju s Copenhagen Business School u Danskoj te prof. Maurizio Zollo,voditelj Odjela za menadžment i poduzetništvo te znanstveni direktor Centra Leonardo. Ove godine konferencija se ujedno prenosila i na Zoom platformi na kojoj su sudjelovali svi oni koji nisu mogli prisustvovati uživo.

Cilj je bio okupiti znanstvenike iz raznih europskih zemalja i šire kako bi prezentirali rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema bit će na korist ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje. Uz to, ova se znanstvena konferencija odvija u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao važan centar suvremene ekonomske misli.

Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji su nazočili i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi. Konferencija je otvorena pozdravnim govorima izv. prof. dr. sc. Iris Lončar u ime Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž u ime organizatora, pročelnice Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine i opću upravu Nikoline Kraljević, predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marka Potrebice i prorektorice za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Marijane Pećarević. Konferencija se održala uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

19. travanj 2024 10:17