StoryEditorOCM
DubrovnikVREMENSKA PROGNOZA

Očekuje nas još jedan vjetrovit dan, ali noćas bi moglo biti iznenađenja, upaljen meteoalarm duž cijele obale

Piše dv
1. travnja 2024. - 07:48

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti djelomice sunčano, razmjerno vjetrovito te iznadprosječno toplo. Očekuju nas jugo i južni vjetar 15-30, mjestimice do 40 čvorova, poslijepodne će na sjevernom, prema večeri i na dijelu srednjeg Jadrana okretati na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak 12-26, mjestimice do 36 čvorova. More 3-4, ponegdje 5, na otvorenom moguće i 6. Vidljivost 5-15 km. Promjenjivo oblačno, na sjevernom, prema večeri i na dijelu srednjeg Jadrana mjestimice kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjeren do jak, mjestimice vrlo jak sjeverozapadnjak, tijekom noći u okretanju na jugozapadnjak. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana umjereno do vrlo jako, mjestimice olujno jugo i južni vjetar će tijekom noći okretati na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak te prema jutru malo oslabjeti. More umjereno valovito i valovito, ponegdje i jače valovito, na južnom Jadranu moguće i uzburkano. Promjenjivo oblačno, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a tijekom noći i južnije mjestimice kiša te pljuskovi s grmljavinom.

SE i S vjetar 14-28, mjestimice do 36 čvorova, tijekom noći će prvo na sjeveru područja okretati na SW, ponegdje i NW, sutra prema jutru će oslabjeti na 14-28 čvorova. More 3-4, ponegdje 5, od sredine dana na otvorenom moguće 6. Vidljivost 5-15 km. Malo do umjereno oblačno. Tijekom noći promjenjivo oblačno uz mogućnost za kišu ili poneki pljusak s grmljavinom.

29. travanj 2024 08:02