StoryEditorOCM
DubrovnikIz Grada o radovima u Ulici bana Josipa Jelačića

Nismo asfaltirali cijeli Bourbon, nego sanirali udarne rupe na najkritičnijem dijelu ulice

Piše K. F.
8. svibnja 2024. - 10:49

O najfreškijem asfaltnom uratku u Ulici bana Josipa Jelačića smo nedavno pisali. Začudili se zašto se, već kad se nanosio asfalt na dio ulice, njime nije obuhvatio taj dio u punoj širini. O radovima u Jelačića pitali smo u Gradskoj upravi. Zanimalo nas je hoće li se asfaltiranje dijela ulice nastaviti do kraja? 

- Grad Dubrovnik je, putem ugovornog izvođača, ovih dana provodio radove na sanaciji udarnih rupa na prometnicama, odnosno saniranjima asfaltnog kolnika na više ulica po gradu, između ostalih i u Ulici bana Josipa Jelačića. Riječ je o redovnom održavaju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na području Grada Dubrovnika, a izvodi ih ugovorni izvođač, tvrtka Atis Dubrovnik d.o.o. - odgovorili su te naglasili kako se ‘ovdje nije radilo o asfaltiranju cijele ulice, već o sanaciji udarnih rupa, a budući je ovaj dio ulice bio najkritičniji te je bila ugrožena sigurnost prolaska vozila, poglavito motociklista, pristupilo se sanaciji asfaltnog zastora tog dijela‘.

Ugovor o redovnom održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na području Grada Dubrovnika je sklopljen s tvrtkom Atis Dubrovnik d.o.o., a iznos planiranih sredstava za 2024. godinu je 560.000,00 eura bez PDV-a.

- Cjelokupna sanacija ulice nije predmet Ugovora o redovnom održavanju već se kroz redovno održavanje saniraju manji zahvati udarnih rupa. Što se tiče konkretno cjelovite sanacije Ulice bana Josipa Jelačića, s obzirom da na donjem dijelu same ulice predstoji izgradnja oborinske odvodnje i kopanje ulice za izvođenje tih radova, nije bilo uputno u ovom trenutku izvoditi novi asfalt. Međutim, s obzirom na rupe na tom dijelu ceste i sigurnost prometa, pristupilo se sanaciji najnužnijeg dijela. Nakon što kroz nekoliko mjeseci budu izvedeni planirani radovi na odvodnji sanirat će se i veći dio ulice - najavili su iz Gradske uprave.

28. svibanj 2024 08:15