StoryEditorOCM
DubrovnikSTOŽER CZ DNŽ|

NEMA NOVOOBOLJELIH Situacija je stabilna, većina zaraženih vezana je uz Zračnu luku

Piše Lorita Vierda Foto: Lorita Vierda
28. ožujka 2020. - 11:02
U zadnjih 24 sata nema novozaraženih. Na dobrom smo putu, nastavimo se strogo pridržavati mjera i prevladat ćemo krizu, optimistični smo - rekao je župan Nikola Dobroslavić na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

-Zasad imamo 31 pozitivnog u županiji, prema Zagreb je poslano 203 uzorka, a tijekom današnjeg dana očekujemo 14 rezultata, u karanteni su i dalje smještene 4 osobe. U zadnja 24 sata nije kršena mjera samoizolacije, uputa nacionalnog stožera o radu tržnica neće se provesti ni u Gradu Dubrovniku ni u Vela luci. Jedino na području grada Metkovića radit će jedna mesnica koja se dužna pridržavati svih postavljenih uputa -  objavio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić.
-Od petero novooboljelih troje su iz jedne obitelji u kojoj je već bilo oboljelih. Četvrti oboljeli je kontakt već poznate oboljele osobe, a za petog tražimo mogući izvor zaraze. 17 je žena i 14 muškaraca, prosječna dob oboljelih je 50 godina, a gro oboljelih je u Konavlima vezanih uz Zračnu luku- dodao je Lakić.

-Imamo dojave građana da se neke uslužne djelatnosti koje su zatvorene obavljaju i dalje, nisu otvorene za javnost ali se ljudi okupjaju na tim mjestima. Upravo iz tih razloga su i zatvorene, upozoravamo građane da ne idu na takva okupljanja- upozorio je Lakić. Policija i dalje provjerava pridržavanje mjera i samoizolacije, ali i sve one objekte koji moraju biti zatvoreni, te prelaske mjesta boravišta ili prebivališta. Nema novih mjera, dodaje načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, ostaje i dalje zabrana putovanja na i s otoka, kako nam se ne bi dogodio Murter i šibenski dio regije. U zadnjih 48 sati nije bilo kršenja mjera.
26. travanj 2024 05:54