StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE LAUS CENTRA|

Neistinita je gradonačelnikova tvrdnja da se radi o vlasništvu Grada Dubrovnika, radi se o ciljanom i namjernom uzurpiranju tuđe imovine!

Piše dv
28. siječnja 2021. - 13:12
Prekopana pješačka staza koja je skalinima povezivala ulice dr. Ante Starčevića i Put od RepublikeTonći Plazibat/CROPIX

Nakon konferencije gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića i predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice, održane u srijedu javnim priopćenjem oglasila se tvrtka Laus centar koje prenosimo u cijelosti:

- Očito je da se nije radilo o neznanju, nego o ciljanom i namjernom uzurpiranju tuđe imovine. Spomenuti dvojac svjesno je izmanipulirao gradske vijećnike na 36. sjednici da glasuju o nenajavljenoj ad hoc serviranoj točki dnevnog reda o proglašenju komunalne infrastrukture kao pješačke staze preko kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2., a svojim medijskim istupima pokušava izmanipulirati i ukupnu javnost.Neistinita je gradonačelnikova tvrdnja da je navedena nekretnina pravno i nedvojbeno vlasništvo Grada Dubrovnika, prvenstveno iz razloga što se vlasništvo stječe upisom u zemljišnu knjigu u kojoj je kao jedini vlasnik upisano društvo Laus centar d.o.o.Gradonačelnik Dubrovnika bi morao znati da je Upravni odjel za promet i komunalne poslove - Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika 12. travnja 2010.g. donijelo rješenje kojim UTVRĐUJE kako je neuredno zelenilo i kamena staza na zemljištu između ulica dr. A. Starčevića i Od Republike u Dubrovniku u tadašnjem VLASNIŠTVU Zaklade braće Nikole i Miha Mihanovića i to kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2 k.o. Gruž. Predmetno rješenje u tom dijelu utvrđenja je postalo pravomoćno te ni na koji način nije stavljeno izvan snage.

image
.
 
Laus centar d.o.o.


Istim rješenjem prijašnjem vlasniku naloženo je da uredi zemljište u svome vlasništvu, na što je uložena žalba. Upravni odjel za komunalne poslove, promet i veze Dubrovačko-neretvanske županije 02.06.2010.g. spomenuto rješenje je tome dijelu ukinuo uz obrazloženje da Grad Dubrovnik nije ovlašten nalagati VLASNIKU predmetne nekretnine bilo kakve radove vezane uz kamenu stazu u njegovom vlasništvu.Isto je Grad Dubrovnik izrekom utvrdio i rješenjem od dana 27. svibnja 2020.g. kada je naredio VLASNIKU Laus Centar d.o.o. da hortikularno uredi svoje zemljište na česticama zemlje 514/1, 514/2 i 517/2. k.o. Gruž.

Samo nekoliko mjeseci kasnije Grad Dubrovnik, koji je i sam vezan svojim prethodno citiranim rješenjima, namjerno uzurpira imovinu društva Laus Centar d.o.o. i nezakonito proglašava komunalnu infrastrukturu kao pješačku stazu preko navedenih čestica, koju zakon kao takvu ne poznaje.Stoga, zanimljivo bi bilo čuti i gradonačelnikovo pojašnjenje što je protuzakonito u odnosu na radove koje investitor izvodi na zemljištu u svome vlasništvu koje je kao takvo utvrdio i sam Grad Dubrovnik. Obzirom da se gradonačelnik u svojim izjavama koristi terminom vanknjižnog vlasništva koji očito dovoljno ne poznaje pozivamo ga da javnosti predoči isprave na temelju kojih se takvo vlasništvo može temeljiti.

image
.
Laus centar d.o.o.


Mogli bismo promisliti da se gradonačelniku ne sviđa rješenje projekta kojim je investitor predvidio čak dva pješačka prolaza preko svoje nekretnine između ulica Put Republike i dr. A. Starčevića.Gradonačelnik opetovano upozorava na nemoralne ponude i ucjene od strane građevinskih investitora, pa pozivamo ovim putem gradonačelnika da ih javno imenuje, jer svojim postupanjem kleveće cjelokupno građevinsko poduzetništvo i navodi nas na pokretanje pravnih radnji protiv kaznenog dijela klevete s ciljem očuvanja svog ugleda.Sve navedeno obvezuje nas štititi vlastitu imovinu i poduzeti sve zakonom dopuštene pravne radnje u cilju osporavanja bespravnog postupanja Grada Dubrovnika. Cjelokupna dramaturgija događaja daje naslutiti da će ovo biti jedna vrlo aktivna predizborna kampanja - stoji u priopćenju uz koje iz Laus centra šalju Rješenje Upravnog odjela za promet i komunalne poslove Grada Dubrovnika 2010., Rješenje Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Dubrovačko-neretvanske županije 2010. te Rješenje Upravnog odjela za promet i komunalne poslove Grada Dubrovnika 2020.

27. lipanj 2024 04:57