StoryEditorOCM
DubrovnikDirektorica Pet Network Internationala za Hrvatsku i Srbiju

Neda Vuk Salaba uz otvorenje Pet Centra u Dubrovniku: priroda je ono što me istinski opušta, a moja obitelj je stup i temelj svega

Piše DV
3. lipnja 2023. - 10:07

Tijekom 24-godišnjeg poslovanja, Pet Centar se pozicionirao kao odredište br. 1 vlasnika kućnih ljubimaca, gdje osim proizvoda za kućne ljubimce, mogu dobiti i niz vrhunskih usluga zahvaljujući stručnom prodajnom osoblju i veterinarima. A od nedavno ga možete pronaći i u Dubrovniku.

Pet centar je dio Pet Network Internationala (PNI), grupe koja ujedinjuje vodeće maloprodaje hrane, opreme i veterinarsko-medicinskih proizvoda za kućne ljubimce širom jugoistočne Europe, stvarajući mrežu stručnjaka za brigu o ljubimcima. Grupa djeluje s više od 200 trgovina na lokacijama u Hrvatskoj, Srbiji, Rumunjskoj, Bugarskoj i Sloveniji.

PNI je posvećen dobrobiti i dugovječnosti kućnih ljubimaca te uvijek iznova definira najviše standarde i hrane i usluga za nabolje prijatelje ljudi. Upravo takav način poslovanja omogućuje poslovni rast i ubrzanu ekspanziju na svih pet tržišta, a Neda Vuk Salaba na čelu je korporacije. Žena na odgovornoj poziciji balansira obaveze uz pomoć nepogrešivog osjećaja za organizaciju.

 

Kako i zašto ste ušli u posao posvećen dobrobiti naših pridruženih članova obitelji, kućnih ljubimaca?

Sasvim slučajno. Karijeru sam započela u maloprodaji u Lidlu, a onda se otvorila prilika u Pet centru, što mi se u tom trenutku učinilo zanimljivo. Ono što me zadržalo u ovoj industriji svih 16 godina, je kontinuirani rast i razvoj unutar iste. Iako je ovo vrlo nišna industrija, ona prati trendove “industrije” za ljude, ali i neprestano mora biti inovativna kada se radi o kućnim ljubimcima, njihovim vlasnicima i načinu poslovanja. Kućni ljubimci su dio obitelji, i u svakom projektu i procesu Pet Network Internationala vodimo se da time da našim kupcima pružimo sigurnost u odabiru, širokim asortimanom vrhunskih proizvoda i usluga, ali i da moramo biti praktični, kako bi, ako žele, iz udobnosti svog doma mogli dobiti najbolje za svoje ljubimce. Koliko ulažemo u procese, još više ulažemo u stručne timove naših trgovina, koji su temelj našeg uspjeha. Industrija za kućne ljubimce ubrzano raste iz godine u godinu, moramo biti inovativni, moramo učiti i razvijati se svakodnevno, i upravo je to ono što me gura naprijed.

Kao žena na visokoj i odgovornoj poziciji vaš dan sigurno traje dulje od 24 sata. Svi pričaju o ‘usklađivanju’ obveza, dobroj organizaciji vremena, kako ustvari izgleda vaš dan?

Smatram kako je sve stvar dobre organizacije, a 24 sata u danu su i više nego dovoljna za ono što nam je najbitnije. Uvijek se može pronaći vrijeme i za dnevne poslovne prioritete, ali i za obitelj. Moj sin, koji ima 11 godina, svoju Pet centar priču živi od svog rođenja. Svaki moj razvoj, razvoj i uspjeh Pet centra je definitivno i njegov uspjeh, jer je sve to prolazio sa mnom. I mislim da smo oboje puno naučili.

Kad pogledate unatrag u svojoj karijeri, što vam je bilo najteže u počecima: obitelj, posao, dio vremena ‘za sebe’, ...?

Stvari se nekako uvijek same od sebe poslože. Tako su se i ovdje i obitelj i posao događali upravo onako kako je trebalo. Ovaj dio pitanja - “vrijeme za sebe” bih maknula, ali vjerujem kako će se to jednom posložiti. Baš onda kad treba.

Ako imate slobodnog vremena, kako ga najradije utrošite, imate li neke hobije, stvari koje su vam važne, koje vas opuštaju?

 

Svoje slobodno vrijeme provodim s obitelji. Ona je temelj i stup mog osobnog i poslovnog razvoja. Volimo putovati, istraživati i na taj način se dodatno povezati. Sin je prilično aktivno dijete pa redovno pratim sve njegove utakmice, a kada želim “ukrasti” malo mira, provedem vrijeme šetajući u jednom od parkova Zagreba. Priroda je ono što me istinski opušta.dv

02. svibanj 2024 10:49