StoryEditorOCM
DubrovnikPOLICIJA POZIVA

Možete predložiti lokaciju na kojoj bi bilo dobro nadzirati brzinu kretanja vozila

Piše DV
2. travnja 2024. - 15:29

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodi akciju 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila na odabranim lokacijama u prometu.

24-satni nadzor na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provest će se 19. travnja 2024. godine u vremenu od 00.00 do 24.00 sati temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2024. godinu, s obzirom je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći uzrok smrti na prometnicama Europe. Za provođenje nadzora odrediti će se veći broj promjenjivih lokacija na kojima će se rasporediti policijski službenici koristeći sve raspoložive uređaje za nadzor brzine.

U odabir lokacija mogu se uključiti i sami građani sa svojim prijedlozima, koji će se uzeti u obzir imajući u vidu prije svega specifičnost i mogućnosti provođenja nadzora brzine na predloženim lokacijama.

Od danas, 2. travnja do petka, 12.  travnja 2024. godine građani mogu predlagati lokacije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a za koje smatraju da je potrebno nadzirati brzinu prometa. Svoje prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzora brzine“,  građani mogu dostaviti elektroničkom poštom na adresu elektroničke pošte Policijske uprave dubrovačko-neretvanske: dubrovačko-neretvanska@policija.hr.

Svi pristigli prijedlozi građana će se analizirati, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila.

U cilju veće sigurnosti prometa, policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje  prometnih pravila i propisa.

29. travanj 2024 04:53