StoryEditorOCM
DubrovnikODGOVOR IZ GRADA

Možda će s jeseni dubrovački učenici zdravije jesti: Ove školske godine ništa, evo zašto

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
9. veljače 2024. - 10:54

Većina riječkih učenika više nema klasičnu školsku marendu. Uveli su im švedski stol zdravih namirnica, na kojem im nude žitarice, tekući jogurt, orašaste plodove, voće, peciva sa sjemenkama, pureću šunku, zelenu salatu. U vrijeme porasta bolesti među djecom kao što je dijabetes ili onih vezanih za intoleranciju na gluten, ovaj pilot projekt objeručke je prihvaćen, i od škola i od roditelja i od učenika.

Zanimalo nas je stoga bi li i dubrovački učenici, čiji roditelji pozdravljaju novinu u Rijeci, mogli dobiti ovakvu marendu umjesto većinom pekarskih proizvoda koje sada konzumiraju. Stigao nam je i odgovor Grada Dubrovnika koji objavljujemo u cijelosti:

- Grad Dubrovnik raspisao je javnu nabavu i temeljem tog postupka sklopio jednogodišnji ugovor s ponuditeljem. Dakle, do kraja ove nastavne godine na snazi je postojeći ugovor i nisu moguće izmjene temeljem Zakona o javnoj nabavi. O eventualnim izmjenama načina organizacije školskih obroka u novoj školskoj godini razmatrat će se u trenutku pripreme javne nabave za školske obroke za školsku godinu 2024./2025. - odgovorili su iz Grada.

28. travanj 2024 19:54