StoryEditorOCM
DubrovnikDođite i učinite dobro djelo

Koncert klape Figurin u subotu u Lazaretima

Piše dv
20. lipnja 2023. - 10:44

Klapa Figurin održat će svoj prvi samostalni cjelovečernji koncert koji će se održati 24. lipnja 2023. u Lazaretima. Koncert će započeti u 21 sat, a ulaz je slobodan, uz priliku za dobrovoljne donacije za Dubrovkinju Doris Bender. Gosti na koncertu bit će dubrovačka klapa Ragusavecchia.

Klapa je rad započela pod okriljem Udruge studenata Dubrovnika "Libertas" 2016. godine u Zagrebu. Otada do danas klapa Figurin redovito radi u prostorima Kluba Dubrovčana u Zagrebu, gdje uz probe često organizira i klapske koncerte. Klapa redovito sudjeluje na Festivalu Dalmatinskih Klapa u Omišu na kojemu je ostvarila značajnija pojavljivanja u finalnim večerima Festivala među kojima je i ono nagrađeno Srebrnim leutom, drugom nagradom publike, 2021. godine.

Prvi samostalni cjelovečernji koncert osmišljen je kao predstavljanje klape i njezina rada rodnome gradu, s obzirom na to da je većina klapskih članica Dubrovkinja i da ostvaruju brojne poveznice s dubrovačkim klapskim svijetom, kako svojim repertoarom tako i suradnjama. Voditeljica klape je Dubrovkinja Paulina Đapo.

Koncert je osmišljen u tri bloka izvornih klapskih napjeva i skladbi koje potpisuju istaknuti klapski autori poput Krešimira Magdića, Dinka Fia, Joška Ćalete, Mojimira Čačije, Marka Rogošića i Vicka Dragojevića.

Godine djelovanja klape u Zagrebu, popraćene brojnim nastupima diljem Hrvatske i inozemstva, bile su protkane čežnjom klapskih članica Dubrovkinja za rodnim krajem i zato se ovom prigodom žele vratiti onamo odakle su potekle.

29. travanj 2024 18:56