StoryEditorOCM
DubrovnikSAD JE SLUŽBENO! |

KOJE ĆE GA POLITIČKE OPCIJE PODRŽATI ? Roko Tolić natječe se za župana kao nezavisni kandidat

Piše dv
15. ožujka 2021. - 10:38

Bivši dubrovački dogradonačelnik direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić i službeno ulazi u utrku za dubrovačko-neretvanskog župana. Nastupit će kao nezavisni kandidat, a svoj program predstaviti sutra u 10 sati ispred Kneževa dvora.

Uz kandidata Roka Tolića, konferenciji će nazočiti i predstavnici političkih opcija koji će podržati Tolića kao nestranačkog kandidata.

Roko Tolić rođen je 1976. godine i po struci je diplomirani ekonomist. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku jednako kao i Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu, smjer turizam.

Odmah po završetku fakulteta, sa samo 24 godine, imenovan je zamjenikom gradonačelnika Grada Dubrovnika Vida Bogdanovića čime je postao najmlađi zamjenik gradonačelnika u Hrvatskoj. Iako je u politici od mladih dana, Roko Tolić nije član nijedne stranke.

Po prestanku obnašanja funkcije dogradonačelnika Tolić je započeo raditi u Zračnoj luci Dubrovnik kao direktor zajedničkih poslova. Nakon osam godina rada, 2009. godine izabran je za generalnog direktora dubrovačke Zračne luke.

Za vrijeme Tolićevog obnašanja dužnosti, Zračna luka Dubrovnik bilježila je rekordne pozitivne rezultate te je dobila i brojne nagrade poput Zlatne kune, ali i nagrade Dubrovačko-neretvanske županije za iznimna postignuća. Također, zbog izuzetnih rezultata, 2016. godine, Roko Tolić proglašen je Menadžerom godine u kategoriji javnih poduzeća koju dodjeljuje Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (CROMA).

Trenutačno, Tolić radi kao direktor Sektora trgovine u Zračnoj luci Dubrovnik. Podsjetimo, Zračna luka Dubrovnik, prema svim rezultatima, svoj najveći uzlet imala je upravo u devet godina vodstva Roka Tolića, kažu iz kandidatova izbornog stožera.

24. travanj 2024 05:33