StoryEditorOCM
DubrovnikU SUBOTU NA KAMPUSU

Kako izgleda klasičan dan reportera? Što se krije iza kamere? Kakvim sve alatima voditelj mora znati rukovati? odgovara tribina „Frekvencije i ekrani"

Piše M. R. K.
14. svibnja 2024. - 14:38

Javna tribina „Frekvencije i ekrani“ održat će se u subotu, 18. svibnja u 10 sati u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Ulica branitelja Dubrovnika 41). Tribina okuplja relevantne stručnjake s bogatim medijskim iskustvom koji će medijskim profesionalcima, studentima koji istražuju karijerne mogućnosti, radoznalim obožavateljima i svim zainteresiranima otkriti tajne ovih medija.

Koliko je za karijeru važno mjesto studiranja? Je li za radio potreban samo dobar glas? Umire li radio? Kako izgleda klasičan dan reportera? Što se krije iza kamere? Kakvim sve alatima voditelj mora znati rukovati? Ovo su samo neka od pitanja na koja će odgovarati Antonia Ćosić, magistrica psihologije, novinarka i voditeljica HRT-a, Sebastijan Vukosavić, glazbenik, voditelj i spiker HRT Radio Dubrovnika, Marija Pajić- Bačić, reporterka RTL-a i vlasnica PR i marketinške agencije i Mario Jurič, voditelj RTL-ove središnje informativne emisije.

Riječ je o studentskom projektu studentice Katarine Mirić s Odjela za komunikologiju, u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Dubrovniku čija je svrha edukacija o ulozi radija i televizije u suvremenom društvu kako bi se osvijestio njihov utjecaj na živote korisnika.

Antonia Ćosić je magistrica psihologije, urednica i voditeljica HRT-ove emisije „U fokusu“. U svojoj bogatoj karijeri vodila je “Vijesti iz kulture”, a o kulturi je izvještavala i u informativnim emisijama te tako postala prepoznatljiva širem gledateljstvu, što joj je donijelo nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji novo lice godine. Da se dobar glas daleko čuje mogu potvrditi i slušatelji Radija Sljeme na kojem je Antonia provela četiri godine.

Sebastijan Vukosavić je spiker, voditelj i tvorac emisije „Gradoplov“ koja svakodnevno uveseljava i educira slušatelje. Bio je član nekoliko dubrovačkih vokalno-instrumentalnih sastava: ”Amadeus”, ”Ad Libidum” i ”Al Capone band.” Nastupao je u glavnim ulogama u mjuziklima Kazališta ”Marin Držić” u djelima ”Dan od amora” i ”Ivana”, a bio je i član kazališne družine ”Kolarin”.

Marija Pajić-Bačić je RTL-ova reporterka koja gledateljima donosi vijesti iz Dubrovnika, vlasnica PR i marketinške agencije „Maripa“, kolumnistica Žena.hr i suradnica DIVA.hr. Ima više od 15 godina iskustva u snimanju, kreiranju sadržaja, pisanju tekstova i odnosima s javnošću. Također je certificirana kao Global Leader od strane Sveučilišta Lehigh, gdje je sudjelovala u programu Global Village for Future Leaders of Business and Industry 2015.

Mario Jurič je voditelj RTL-ove središnje informativne emisije. U Dubrovniku je stekao titulu magistra javnih medija, a prve novinarske korake započeo još kao student 2008. godine na HRT Radio Dubrovniku. Od 2009. do 2011. je radio kao dopisnik informativnog i zabavnog programa RTL televizije za područje Dubrovačko-neretvanske županije. Jedan je od prvih članova tima prve internetske televizije u Hrvatskoj – Dubrovačke internetske televizije, a informativnom programu Nove TV se pridružio 2013. godine kao dopisnik iz Splitsko-dalmatinske županije

30. svibanj 2024 20:17