StoryEditorOCM
Dubrovnikotvoreno

Javnim natječajima traže se kandidati za dva ravnateljska mjesta u Dubrovniku

Piše Silvia Rudinović
29. siječnja 2024. - 15:55

Otvorena su dva javna natejčaja za ravnateljska mjesta u Dubrovniku, jedno u školi a drugo u gradskoj ustanovi.

Na mandat od četiri godine bira se ravnatelj Javne ustanove "Športski objekti Dubrovnik". U natječaju od 26. siječnja, koji je otvoren osam dana od objave u Narodnim novinama, kandidati, među ostalim uvjetima, trebaju imati visoku stručnu spremu društvene struke i pet godina radnoga iskustva. Aktualni ravnatelj u ovoj javnoj ustanovi kojoj je osnivač Grad Dubrovnik je Lukša Klaić.

Uvjeti za ravnateljsko mjesto raspisano u Turističkoj i ugo­stiteljskoj školi Dubrovnik, su završen studij odgovarajuće vrste za rad na radnom mjestu učitelja, nastavnika ili stručnog suradnika u školskoj ustanovi u kojoj se imenuje za ravnatelja te najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja ili u tijelima državne uprave nadležnim za obrazovanje, od kojih najmanje pet godina na odgojno-obrazovnim poslovima u školskim ustanovama.

U postupku imenovanja ravnatelja vrednovat će se dodatne kompetencije sukladno, i to poznavanje stranog jezika i digitalnih vještine, te iskustvo rada na projektima. Kandidati nisu obvezni imati dodatne kompetencije, ali u tom slučaju ne ostvaruju dodatne bodove. Aktualni ravnatelj je Antun Perušina.

Očekuje se i ponovno raspisivanje javnog natječaja za ravnateljsko mjesto u OŠ Mljet. Prethodni natječaj je poništen odlukom Školskog odbora na sjednici održanoj 11. siječnja.

05. svibanj 2024 07:36