StoryEditorOCM
DubrovnikUDRUGA RINA MAŠERA

Iza njih je mnoštvo zanimljivih aktivnosti, evo kako su završili staru, a započeli Novu godinu

Piše dv
5. siječnja 2024. - 07:58

U udruzi Rina Mašera i dalje mnoštvo zanimljivih aktivnosti. Kako su završili staru, a kako započeli Novu Godinu ispričala nam je volonterka Vedrana Njirić:

- Zahvaljujuć preporuci kolektiva nadležnog nam Upravnog odjela Grada Dubrovnika, koji je prepoznao godišnje rezultate rada Udruge prihod od Dubrovačke trpeze održane 02.11/23. išao je u korist Rine Mašere. Donacijski iznos od 9.580 e izvrsno će poslužiti za pokriće troškova niza nepredviđenih ovogodišnjih aktivnosti.

- Slijedio je sadržajni izlet u Ston i na Pelješac sa korisnicima Centra za rehabilitaciju Josipovac i članovima Udruge multiple skleroze u organizaciji Caritasa Dubrovačke Biskupije, a povodom obilježavanja 30-te godišnjice rada te ugledne humanitarne organizacije.

- Članovi poznate Dubrovačke udruge "Tata je tata" i ove godine su početkom prosinca obradovali članove Udruge Rina Mašera značajnom donacijom potrebitih prehrambenih artikala i kućnih potrebština.

- "Djed mraz" je na dan Sv. Nikole razveselio korisnike Udruge. Darivao ih, slikao se i uz ugodne razgovore družio sa njima.

- Sa svojim uradcima sa kreativnih radionica korisnici i volonteri Udruge učestvovali su na danima "10-og Dubrovačkog zimskog festivala" koji se održava od 04.12/23. - 06.01/24. Iako sam utržak od 480 e za dva dana učešća nije beznačajan još značajnije je bilo aktivno učešće korisnika u prodaji lijepo oblikovanih i ukrašenih njihovih uradaka i javne pohvale od zadovoljnih kupaca.

- Staru Godinu korisnici, volonteri i djelatnici Udruge ispratili su krajem prosinca uz degustaciju osobno napravljenih slastica, ples i pjesmu popraćenu taktovima Antunove gitare.

- Od velikog je značaja i učešće stručnih djelatnika Udruge na dvodnevnom seminaru organiziranom od Nacionalnog saveza 7.i 8. prosinca u hotelu Jezerčica, Donja Stubica.

Dobivena su saznaja o provedbi novodonesenih Zakona o osobnoj asistenciji i Zakona o inkluzivnom dodatku.

Razmjenjena su i iskustva predstavnika 32 udruge članice Saveza o "Provedbi socijalnih usluga u praksi". Sklopljena su nova poznanstva, razmjenjeni brojevi mobitela, dogovorena neophodna međusobna suradnja.

- U nastavku seminara obavljena je posjeta Udruzi Regoč u Sl.Brodu, suradničkoj udruzi koja je jedina u RH po uzoru na HRV.-NIZ. projekt MATRA oformila poljoprivredno imanje sa 2 plastenika i niz drugih sadržaja uz cca 45 zaposlenika u koje su uključene i osobe s IT.

- Program aktivnosti u Novoj 2024. Godini otpočeo je posjetom Udruzi mons. Roka Glasnovića, dubrovačkog biskupa  u četvrtak 04. siječnja.

Naši članovi sa svojim roditeljima, volonterima i djelatnicima nestrpljivo i sa puno ljubavi u srcu dočekali su našeg dragog Biskupa. Nakon Blagoslova i njima prilagođenog obraćanja nastalo je veliko veselje uz šalu, pjesmu i slatki zalogaj.

Sve navedene aktivnosti popraćene su prigodnim fotografijama koje možete pogledati u nastavku.

29. travanj 2024 18:00