StoryEditorOCM
DubrovnikBEZ NAJAVE

Imate još vremena, do podne se provodi cijepljenje u Studentskom domu! Odazvali se mladi

Piše SR
16. srpnja 2021. - 10:13

Jutros od osam sati u Dubrovniku je krenulo cijepljenje stanovništva bez prethodne najave. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uputilo je javni poziv za cijepljenje protiv koronavirusa koje se provodi do 12 sati, prvi put u Studentskom domu Dubrovnik (Marka Marojice 2). Među stanovništvom koje se danas odazvalo ovom pozivu značaj je dio mlađe populacije.

image
Cijepljenje u dubrovačkom Studentskom domu
Tonći Plazibat/cropix

Cijepiti se mogu sve osobe koje dosada nisu cijepljene protiv bolesti COVID-19 i koje imaju zdravstveno osiguranje u Republici Hrvatskoj, a sa sobom trebaju ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Cijepljenje će se obavljati cjepivima dvaju proizvođača: COMIRNATY (Pfizer) i Janssen (Johnson&Johnson). Iz Zavoda poručuju građanima da na cijepljenje, zbog visokih temperatura, obuku prikladnu odjeću, uključujući pokrivala za glavu i da ponesu vodu.

"Cijepljenjem čuvamo zdravlje, spašavamo živote, slobodnije se krećemo i štitimo radna mjesta", poručuju iz Zavoda.

image
Cijepljenje u dubrovačkom Studentskom domu
Tonći Plazibat/cropix

Dolina Neretve

Masovno cjepljenje na punktu Metković provest će se sutra, 17. srpnja, u Sportskoj dvorani Gimnazije Metković, o sljedećem rasporedu:

1. (8-9 h) docjepljivanje drugom dozom Moderne (primili prvu dozu 19.06.)

2. (9-10 h) docjepljivanje sa drugom dozom Pfizer (primili drugu dozu 26.06) kao i osobe koje su iz nekog razloga preskočili prijašnju docijepu i trebaju primiti drugu dozu Pfizera

3. (10-11 h) otvoreno cjepljenje hrvtskih zdravstvenih osiguranika prvom dozom Pfizera.

image
Cijepljenje u dubrovačkom Studentskom domu
Tonći Plazibat/cropix

U tjednu u kojem nije organizirano masovno cijepljenje, svi građani s područja doline Neretve koji se žele cijepiti protiv koronavirusa, mogu se javiti svom izabranom liječniku u nadležnom domu zdravlja ili u nadležne odjele za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

image
Cijepljenje u dubrovačkom Studentskom domu
Tonći Plazibat/cropix

Korčula

Svi građani Korčule koji se žele cijepiti protiv koronavirusa, mogu se prijaviti na cjepni punkt Doma zdravlja putem njihove internetske stranice ili na telefon 099-529-49-45.

U Veloj Luci stanovništvo se može javiti svom izabranom liječniku u Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“.

02. lipanj 2024 16:11