StoryEditorOCM
Dubrovnik"40 DANA ZA ŽIVOT" |

I MUŠKARCI NOSE RANE POBAČAJA Molitveno bdijenje ispred Opće bolnice Dubrovnik

Piše DV
4. ožujka 2020. - 21:34
Molitvena inicijativa „40 dana za život – Hrvatska“ od Pepelnica organizira miroljubivo molitveno bdijenje ispred Opće bolnice u Dubrovniku u vremenu od 16 do 18 sati.
 
Ovogodišnja korizmena molitvena kampanja održava se pod geslom: „Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?“ (Jš 1, 8 – 9).
 
U sklopu bdijenja srijedom se organizirana Straža sv. Josipa odnosno molitveni sat za muške osobe kako bi i oni molili za nerođene i osvješćivali ulogu muškarca u zaštiti djece i žena te poput sv. Josipa stali u zaštitu nerođenog života.
 
"Kao i svake kampanje i ove smo kampanje odabrali temu te ćemo staviti poseban naglasak na novi program udruge 'Hrvatska za Život', a to je Iscjeljenje očeva srca", stoji u priopćenju na mrežnim stranicama inicijative. „Želimo naglasiti da i muškarci nose ranu pobačaja, da i oni žale za svojim izgubljenim očinstvom. Zato smo ovu kampanju za zaštitnika izabrali sv. Josipa, Gospinog zaručnika i poočima Isusa Krista. Molit ćemo posebno sv. Josipa da zaštiti muškarce, očeve, djedove, da ih ohrabri, podigne za borbu za nerođene i bude im uzor, znajući iz iskustva da se mnogi pobačaji ne bi izvršili da su muškarci stali uz majku svog djeteta, bili joj podrška i obranili svoje dijete od smrti pobačajem.“
 
Miroljubivo bdijenje trajat će do 5. travnja.
18. lipanj 2024 02:39