StoryEditorOCM
DubrovnikZAKLJUČENA SJEDNICA

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika: prihvaćena izvješća o radu gradskih tvrtki

Piše dv
15. studenog 2023. - 17:58

Na 27. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika vijećnici raspravljaju u izvješćima o radu gradskih tvrtki. Pod točkom vezanom za Čistoću, Anita Bonačić Obradović pitala je direktoricu na kojim se sve mjestima planiraju podzemni spremnici? Franković je odgovorio kako će se postaviti na Pločama, na Pilama, pored Lapadskih dvora te u parku u Gružu, a u planu je i Mokošica. U nastavku je Bonačić Obradović pitala kada se zatvara Grabovica, a gradonačelnik je odgovorio kako odlagalište broji svoje posljednje mjesece.

Pero Vićan rekao je kako žali direktoricu jer se ispostavilo kako oko 1500 domaćinstava nije plaćalo Čistoću, a da je u uredima previše preplaćinih ljudi. Vijećnici su većinom glasova usvojili izvješće o radu Čistoće za 2022. godinu.

Fokus vijećnika privuklo je izvješće Domouprave. Olga Muratti istaknula je kako Domouprava mora pokrenuti priču o ugradnji lifotva u zgrade radi starijih osoba i osoba s invaliditetom. Direktor Pero Milković rekao je kako su dobro organizirani i da će se priključiti ugradnji kad država krene s procesom jer sami nemaju dovoljno sredstava. Maro Kristić smatra kako Domouprava nije dovoljno efikasna jer ima 16 zaposlenih i poslove im obavljaju tvrtke. Milković je rekao da bi bio najsretniji da ima zaposleno dva vodoinstalatera i električara pa da tako budu učinkovitiji.

Godišnja izvješća o poslovanju Dubrovačke baštine i DURA-e za 2022. godinu jednoglasno su prihvaćena bez rasprave.

Pod izvješćem vezanim za Groblje Dubac, Andro Vlahušić pitao je koliko novaca treba za realizaciju prve faze? Direktor Đuro Lonza rekao je kako je cesta završena zajedno s infrastrukturom te da su dobili uporabnu dozvolu. - Radi se na drugoj fazi izgradnja grobnica koje bi trebale biti gotove sredinom iduće godine. Fali nam radne snage, novaca imamo međutim treba radnika – rekao je direktor Lonza. Točka dnevnog reda jednoglasno je usvojena.

Izvješće o radu Libertasa, Luke Dubrovnik d.d., Sanitata Dubrovnik d.o.o., UTD Raguse, Vodovoda i Vrtlara jednoglasno su usvojeni.

01. lipanj 2024 09:30