StoryEditorOCM
DubrovnikNema kazne za napuštanje sjednice ali...

Franković o Srđevcima: "Ne može se biti licemjeran, zaboravili ste zbog koga možete vikati ‘Srđ je naš‘..."

Piše DV
14. prosinca 2023. - 11:44

Gradski vijećnik Ivica Roko na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, nakon što je i više puta ometao i gradonačelnika i ostale vijećnike upadicama iz klupe te zaradio opomenu od predsjednika Gradskog vijeća, uputio je pitanje oko napuštanje prošle sjednice od strane pripadnika stranke Srđ je Grad jer je na sebi imao majicu s oznakama HOS-a.

Dodao je kako je ‘njihov šef u Vukovaru sudjelovao s pripadnicima HOS-a u koloni sjećanja".

" Hoće li Capor i ekipa snositi posljedice od svog šefa i što im je trebalo napustiti sjednicu?",pitao je Roko, a odgovorio mu je gradonačelnik.

-Licemjerno je s jedne strane vikati Srđ je naš, a zaboraviti zbog koga je taj Srđ naš. Naime 6. prosinca 91. u tvrđavi Imperijal se nalazilo 30 vojnika, od njih 15 su bili vojnici 4. gardijske brigade, 9. bojne HOS-a. I to je činjenica. Jednako kako je činjenica kako je amblem HOS-a priznat od strane Ministarstva uprave. Oznaka HOS-a istaknuta je kao jedna od oznaka postrojbi koje su nas branile u ratu. HOS-ovci su i ove godine bili na Srđu, a od njih 15-ero, najveći broj njih nije s nama, a petero njih su bili s nama. Ne smijemo zaboraviti kako su na Strinčjeri izginuli HOS-ovci koji su došli sa strane braniti Hrvatsku. Licemjerno je od strane Capora bilo pronaći način za poći i ne raspravljati o Proračunu Grada zbog toga što ste vi na svojoj majici imali istaknutu postrojbu koja je 6. prosinca dala veliki obol kako bi danas Srđevci, a sutra i prekosutra neki drugi mogli govoriti Srđ je naš. Gospodinu Caporu je ovo smiješno, a meni je žalosno što je njemu smiješno", izjavio je Franković. 

Capor je dodao kako je povrijeđen Poslovnik te da je Ivica Roko čitao s papira pitanje na kasi dok je kupovao alkohol. Na to je Roko doviknuo iz klupe i zaradio opomenu.

29. travanj 2024 17:57