StoryEditorOCM

Franković o prijetnji zbog Čole na Stradunu: ‘Nije mi ovo prva prijetnja, ali mislim da nije neozbiljna! Iza nje ne stoje branitelji, oni su se borili za demokratsku državu!‘

Piše L. Vierda
8. siječnja 2024. - 13:57

Tijekom konferencije za medije na temu početka radova održavanja cesta na području grada, dubrovački gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na prijetnje koje je dobio u obliku pisma a zbog gostovanja Zdravka Čolića na Dočeku Nove godine. 

- Nije ovo prva prijetnja koju sam ja obnašajući dužnost gradonačelnika, pa i ranije predsjednika Gradskog vijeća primio. Svaku samo uredno prijavio policijskoj upravi tako sam i ovu koju sam primio putem službene pošte Grada Dubrovnika. Jutros, čim mi je uručena, ja sam to prijavio i objavio jer mislim da treba itekako upozoravati na odgovornost onih koji prijete, a ovdje ne bih rekao da se radi o maloj prijetnji. Netko mi je rekao, radi se možda smo o nekom individualcu. Uvijek je potrebno za zlo djelo samo jedan čovjek, ne treba biti veća skupina tako da mislim da prijetnje nisu neozbiljne i zato sam ih prijavio, rekao je Franković.

Upitan kakvi su njegovi odnosi s braniteljima, Franković je rekao da su dobri i da nije siguran da iza ovih prijetnji stoje branitelji:

- Branitelji su se borili za demokratsku državu na pravnim načelima, državu koja nema zabrana nego u kojoj se poštuju institucije. Da ovdje imamo nekoga tko se nazvao braniteljem i govori u ime 1. i 4. brigade, a četvrta se već od toga ogradila i podržava moj rad, izjavio je

Franković je rekao kako neće poduzimati posebne mjere policijske zaštite, a nije to radio ni u slučaju ranijih prijetnji, već je postupao po policijskoj procjeni.

– Postoje ljudi koji se ne libe ničega, pa ni upućivanja prijetećih pisama, meni je ključno da je zaštićena moja obitelj, a ja sam prihvaćanjem uloge gradonačelnika prihvatio i teret te dužnosti koja nije ponekad lijepa, ali je dio posla, rekao je Franković.

 

30. travanj 2024 05:31