StoryEditorOCM
DubrovnikMišljenje gradonačenika

Franković o komentarima na cijenu parkinga ispred Robne kuće Srđ: "Možda bi pojedincima trebalo omogućiti parkiranje na sred place, naravno gratis, kako bi ih u potpunosti usrećili ili im ni to ne bi bilo dovoljno"

Piše dv
4. svibnja 2022. - 18:41

"Kada sam pročitao kako je glavna vijest danas cijena parkinga ispred RK Srđ u kojoj se navodi kako se time tjeraju ljudi s place u Gružu pitam se je li itko promislio kako je upravo ova gradska uprava još od 2018. osigurala svim korisnici gruške place pravo na besplatan sat parkinga na parkiralištu Luke Dubrovnik svakim radnim danom u radno vrijeme tržnice, odnosno od ponedjeljka do subote do 13,00 sati?

Uz navedenu mogućnost, 5 metara dalje odnosno nasuprot parkinga RK Srđ nalaze se ulična parking mjesta gdje za 60 kuna mjesečno, putem PPK- povlaštene karte za građane, možete parkirati jednako kao i bilo gdje u Gradu. Uz sve to, otprilike 200 metara dalje od place nalazi se parking Radeljević, gdje se također za 60 kuna mjesečno može parkirati s PPK kartom.

I sada je problem jer se naplaćuje parking ispred Robne kuće Srđ, koji ukupno ima 44 parking mjesta i za koji Sanitat plaća mjesečni najam u iznosu od 33 000 kuna. Nevjerojatna je količina mržnje u isticanju kako se time ljude tjera s place. Kao da netko namjerno želi izbrisati činjenicu o broju parking mjesta osiguranih u neposrednoj blizini gruške place po iznimno povoljnim cijenama za naše sugrađane. Možda bi pojedincima trebalo omogućiti parkiranje na sred place, naravno gratis, kako bi ih u potpunosti usrećili ili im ni to ne bi bilo dovoljno", na svom Facebook profilu napisao je Mato Franković.

 

24. travanj 2024 07:48