StoryEditorOCM
DubrovnikU LJETNIKOVCU KABOGA - BOŽIĆNI DOMJENAK GRADA DUBROVNIKA

FOTO: Gradonačelnik Mato Franković: Iduća godina biti će godina velikih investicija!

Piše DV
19. prosinca 2017. - 20:15

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u utorak je bio domaćin božićnog domjenka Grada Dubrovnika u ljetnikovcu Kaboga organiziranom za poslovne partnere, predstavnike gradskih medija, udruga, ustanova i čelnike gradske uprave i gradske vijećnike.

Ljetnikovac Kaboga, kazao je gradonačelnik Franković, ove godine nije odabrana slučajno za organizaciju domjenka. – Nadolazeća 2018. godina biti će godina izazova i povratka vrijednih nekretnina u vlasništvo Grada. Prije svega Vile Čingrije, a potom i ljetnikovca Kaboga zbog čega se danas ovdje i simbolično nalazimo – najavio je Franković te se osvrnuo na ovu godinu. Ovo je godina izbora čiji je ishod rezultirao stabilnim Gradskim vijećem. To je i godina u kojoj su se riješili dugogodišnji prometni problemi, ali i  problemi sa zakladom Blaga djela,koncesijom za žičaru te odnosima sa Društvom prijatelja dubrovačke starine. Rješavanje ovih problema Gradu će donositi više od 30 milijuna kuna dodatnih proračunskih sredstava.

Nakon usvojenog Proračuna,  možemo reći kako će iduća godina biti godina investicija u brojne infrastrukturne projekte koji će služiti građanima i povećati kvalitetu njihova života – istaknuo je među ostalim Mato Franković, a tom prigodom dubrovački biskup Mate Uzinić nakon blagoslova okupljenim i njihovim obiteljima je uputio je najljepše želje za Božić.

02. svibanj 2024 12:17