StoryEditorOCM
DubrovnikSVE ZA BLAGDANE

Evo u kojim će dubrovačkim ulicama zasvijetliti novih 150 elemenata blagdanske rasvjete i koliko koštaju

Piše Maja Rilović Koprivec
15. studenog 2023. - 14:35

Nakon što je završio natječaj za postavljanje ugostiteljskih kućica iz gradske uprave otkrili su koliko ćemo iz proračuna platiti za nove ukrase za blagdansko ukrašavanje grada koje je ovih dana upravo počelo i gdje će se sve postaviti nova rasvjeta. 

Temeljem javne nabave iz kolovoza 2023. za blagdansko ukrašavanje grada nabavljeno je ukupno 150 novih svijetlećih i dekorativnih stupnih 3D elemenata blagdanske rasvjete i to u Ulici Frana Supila 41 komad 3D elemenata, u Ulici branitelja Dubrovnika 35 komada 3D elemenata, kod Čingrije i na Putu  Iva Vojnovića 59 komada 3D elemenata, u Ulici kralja Tomislava 15 komada visećih 3D elemenata.

Ukupna vrijednost javne nabave je 128.793,75 EUR-a.

Na radost svh koji uživaju u blagdanskoj atmosferi uz redovno ukrašavanje u odnosu na prošle godine, ukrašavanje blagdanskom rasvjetom je prošireno na sljedeće lokacije: Pile (palma), most na Vratima od Pila, Meštrovićevi skalini, park Bad Homburga, dekorativna rasvjeta na poprečnim ulicama Straduna (na rubovima kuća), stabla na Trgu oružja, volat pokraj crkvice Navještenja u ulici sv. Dominika te Ulica žrtava s Dakse. Svake godine se ukrašavaju sva naselja Gornjih sela.

Kako bi sve bilo spremno na vrijeme, a uvažavajući i vremenske uvjete, nadležne službe Grada i gradskih tvrtki već su krenule s blagdanskim ukrašavanjem našeg grada pred jubilarno, deseto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala koje će, prema broju programa, njihovoj raznolikosti i kvaliteti, ali i brojnim iznenađenjima biti najbolje do sada. Pišu to iz gradske uprave i navode da su pripreme za 10. DZF počele su gotovo odmah po završetku prethodnog festivala. Posebna pažnja ove godine posvećena je upravo blagdanskom ukrašavanju te programima posvećenim našim najmlađim sugrađanima.

30. travanj 2024 14:38