StoryEditorOCM
DubrovnikIMOVINSKE KARTICE SUDACA

Evo koliko nekretnina u svojem vlasništvu posjeduju predsjednici sudova u Dubrovniku

Piše dv
19. siječnja 2021. - 22:53

Imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika proteklih dana su objavljene i dostupne na internetu svakome tko želi vidjeti kojom imovinom raspolaže pojedini sudac. Prije tri i pol godine bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković obećao je napraviti dostupnim podatke o imovini tužitelja i sudaca, a govorio je kako je to potrebno jer građani imaju jako loše mišljenje o pravosuđu i smatraju ga korumpiranim.

Kako su imovinske kartice sudaca i tužitelja ugledale svjetlo dana s početkom rada Visokog kaznenog suda, pogledali smo s koliko nekretnina raspolažu predsjednici sudova u Dubrovniku.

Marijana Capurso Kulišić, predsjednica Općinskog suda u Dubrovniku tako posjeduje dvije nekretnine približne tržišne vrijednosti od 730.000 kuna u trenutku podnošenja izvješća. Mirjana Lujak, predsjednica Prekršajnog suda u Dubrovniku posjeduje tri nekretnine čija je približna tržišna vrijednost procijenjena na 3.040.000 kuna. Predsjednik Trgovačkog suda, Srđan Gavranić, u svojem vlasništvu ima dva stana čija je približna tržišna vrijednost 3.270.000 kuna. Najviše pak posjeduje predsjednica Županijskog suda u Dubrovniku, Josita Begović, koja u svom vlasništvu ima sedam nekretnina približne tržišne vrijednosti od 4.440.000 kuna.

24. travanj 2024 06:17