StoryEditorOCM
DubrovnikKomunalni doprinosi, prihodi i dubrovačka kartica

DuPass se slabo prodaje, pad prihoda od ulaznica od zidina traje od 2017.

Piše DV
14. prosinca 2023. - 12:02

Gradski vijećnik Andro Vlahušić javio se za pitanja o prihodima od Dubrovačke kartice, ali i komunalnim doprinosima.

-Komunalni doprinos i Dubrovačka kartica su jedini prihodi koje ne plaćaju građani. Prihod Dupassa bit će manji za 2 milijuna eura, prodano je najmanje ulaznica za zidine ove godine, a to je najvažniji zadatak da prodamo. Možemo li to malo bolje marketinški plasirati? Porez za komunalni doprinos pada s 3 na 1,8 milijuna eura, to znači da se u Dubrovniku ne gradi, ne znam je li to gradska politika i sporije izdavanje dozvola." - rekao je Vlahušić.

Odgovarao je gradonačelnik Mato Franković rekavši da su se sad svi Srđevci koji su glasali za njega, uvjereni da su dobro napravili jer ‘vidite što bi Vlaušić napravio...‘

- Cijene nekretnina dižu oni koji već imaju nekretnine Pogledajte tko će biti vlasnici kraj Karingtonke, to su naši ljudi, ali problem je kad stan postane apartman. Tržište je tako regulirano potražnjom i zato će takvi dati tko zna koliko tisuća eura za kvadrat. Pred nama kao vijećnicima bit će odluka o zabrani daljnjeg iznajmljivanja apartmana. I onda neću imati problem s novim zgradama ako će tamo doći nova obitelj, a mi imamo problem sa zgradama duhova. " odgovorio je Franković o gradnji novih stanova i komunalnim doprinosima. Dodao je da je Vlahušić u pravu oko Du Passa te da će se tu morati nešto mijenjati jer imamo kontinuirani pad od 2017. godine. 

29. travanj 2024 23:33