StoryEditorOCM
DubrovnikREAKCIJE NA DRAMATIČNE DOGAĐAJE U HAAGU

DON STANKO LASIĆ Praljak je bio domoljub prvog reda!<br /> SLAVICA STOJAN Nismo očekivali da će nas ta perfidna Europa ponovno pokušati baciti na koljena!  

Piše PSD.
29. studenog 2017. - 23:04

U svojim uvodnim govorima prije predstavljanja zbirki poezije fra Mladena Rozića u Saloči od zrcala katedralni župnik don Stanko Lasić i predsjednica Matice hrvatske - ogranak Dubrovnik prokomentirali su dramatične događaje u sudnici Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji u Haagu te smrt generala Slobodana Praljka.

- Domoljublje je ono čime se mi ponosimo i čime se trebamo ponositi. Neka naša molitva bude za sve one koji su osuđeni kako bi izdržali ove torture i ovo vrijeme koje će još morati provesti u zatvoru te da ovaj narod doista smogne snage podignuti glavu i ne dati se uništiti onom što nam svijet već dugo vrijeme namješta. To je onaj svijet koji nas ne voli, onaj svijet koji je pustio da budemo napadnuti, da budemo ubijani i poslije zatvarani i to je onaj svijet koji je pustio da danas tugujemo za čovjekom koji je bio domoljub prvog reda, kazao je Lasić otkrivši kako je išao u istu gimnaziju u Širokom Brijegu kao i preminuli general.

Potom je Stojan iznijela nekoliko svojih razmišljanja.

- Nismo očekivali da će nas ta perfidna Europa ponovno pokušati baciti na koljena, nismo očekivali da ćemo izgubiti vrhunskog hrvatskog intelektualca, pisca, režisera, sjajnog i mudrog vojnog stratega te prije svega poštenog i čestitog Hrvata. Što možemo učiniti? Možemo jedino sačuvati svoje osobno i naše nacionalno dostojanstvo, poručila je znanstvenica vidno potresena. bLu

29. svibanj 2024 13:42