StoryEditorOCM
DubrovnikRODITELJI, PAŽNJA!

Danas je zadnji dan redovitih upisa djece u Dječji vrtić Dubrovnik elektroničkim putem

Piše Silvia Rudinović
4. lipnja 2021. - 12:51

Zahtjevi za upis djece u Dječji vrtići Dubrovnik, za pedagošku 2021./2022. godinu, podnose se zaključno s današnjim danom, 4. lipnja, preko web-aplikacije na portalu e-Građani.

Roditelji  mogu podnijeti zahtjev za upis djece koja neće napuniti godinu dana do 31. kolovoza, s tim da će ona biti na listi čekanja do navršavanja godine dana života i ovisno o raspoloživosti kapaciteta u odgojnim skupinama krenuti u jaslice.

DV Dubrovnik objavili su korisničke upute za roditelje kako bi se lakše snašli prvim elektroničkim upisima putem sustava e-Građani (https://vrtici-du.hr/wp-content/uploads/2021/05/eVrtici_korisnicke-upute-za-roditelje.pdf).

Nakon autentifikacije putem NIAS sustava, a prilikom prve prijave u web aplikaciju Upisi u dječje vrtiće, potrebno je prihvatiti odredbe općih uvjeta korištenja sustava čime se ujedno prihvaćaju uvjeti vezani uz korištenje osobnih podataka (GDPR). Osim vlastitih podataka i odabira vrtića, roditelji odgovaraju na mnogobrojna pitanja u inicijalnom upitniku o djetetu, od očekivanih i uobičajenih pitanja o uzrastu, razvojnom statusu i zdravstvenim podacima, odabranom pedijatru i stomatologu, djetetovim navikama, pa do omiljenih igara, kad je progovorilo, propuzalo, prohodalo, je li dojen i dokad, pa i opisa odnosa unutar obitelji. Odgovori na dio pitanja nisu obvezni.

Nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva za upis, roditeljima će na elektroničku poštu biti poslan termin inicijalnog razgovora na kojem će biti jedan roditelje, dijete i stručna služba Vrtića.

Lista prvenstva bit će objavljena najkasnije 30 dana od isteka roka za podnošenje prijava za upis.

29. svibanj 2024 10:26