StoryEditorOCM
DubrovnikBLAGDANSKO DRUŽENJE

BOŽIĆNI TRATAMENAT GRADA U REVELINU Vlahušić sretan zbog nagrade za životno djelo

Piše DV
23. prosinca 2016. - 20:40

Unatoč turbulencijama u Gradskom vijeću, božićni domjenak Grada Dubrovnika nije izostao. Održan je danas u Revelinu, uz brojne goste te nastup klape Ragusa i Nena Belana&Fiumensa. Tratamenat gradske uprave uključio je neizostavan govor još uvijek aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića koji se dotaknuo ovotjednih događaja u vijećnici i drugog po redu rušenja gradskog proračuna:

- To je prije dvije godine napravila ista ekipa ljudi. Odlučili su da nećemo imati Kandeloru, ni Festu svetog Vlaha i da će za dubrovački proračun koji iznosi 14 tisuća kuna po glavi stanovnika reći kako im ne treba. O tim ljudima neću reći ništa. Ja sam prije svega liječnik, a liječnici za sve ljude imaju samo riječi ohrabrenja. Ljudi koji vode imaju svoju obvezu, nagrade i priznanja - komentirao je Vlahušić i ponovio da je saborska zabrana kandidature za gradonačelnika za njega nagrada za životno djelo.

Osvrnuo se i na dvije važne obljetnice za Grad u 2016., obilježavanje 25 godina od samostalnosti i uspješne obrane Dubrovnika te 1 700 godina Svetoga Vlaha. U tom smislu podsjetio je na najveće vrijednosti koje ima Dubrovnik, građane, slobodu, te vjeru u sebe,  Boga i Svetoga Vlaha.

- Jedan smo od rijetkih gradova koji može reći da je prošao strašne tegobe s oko 500 mrtvih i više tisuća ranjenih i oboljelih, i da je nakon 25 godina pobijedio u miru,' izjavio je Vlahušić.

Nakon gradonačelnikova obraćanja uzvanicima, dubrovački biskup Mate Uzinić blagoslovio je jelo, a tko je sve blagovao na domjenku, otkrijte u fotogaleriji našega Željka Tutnjevića.
 

02. svibanj 2024 04:57