StoryEditorOCM
DubrovnikDANAS U UVALI LAPAD

Akcija kontrole držanja kućnih ljubimaca, provjeravalo se kreću li se psi na povodcu i jesu li čipirani, a znate li kolike su kazne...

Piše dv
27. siječnja 2024. - 13:59

Posljednja akcija Komunalnog redarstva Grada Dubrovnika i Javne ustanove „Sklonište za nezbrinute životinje Dubrovnik" usmjerena na uredno kretanje i držanje pasa u skladu s aktima Grada Dubrovnika i zakonima Republike Hrvatske održana je jutros na području Šetališta kralja Zvonimira i Uvale Lapad.

Prilikom akcije komunalni redari su prema svojim nadležnostima provjeravali su kreću li se psi na javnim površinama sukladno gradskoj Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, odnosno drže li vlasnici pse na povodcu i imaju li uz sebe pribor za čišćenje. Osim toga provjeravalo se i jesu li psi označeni mikročipom, što je obaveza svakog vlasnika psa. Naknadnom provjerom mikročipa utvrđuje se jesu li psi i uredno cijepljeni.

Ovakve i slične kontrole nastavit će se redovito provoditi na cijelom području Grada, a prva sljedeća akcija održat će se Mokošici, a sve kako bi se osiguralo uredno kretanje i držanje pasa sukladno zakonu i aktima jedinice lokalne samouprave. Iz Grada Dubrovnika apeliraju na odgovorno ponašanje sugrađana vlasnika pasa jer će se sankcionirati svako nepridržavanje uvjeta propisanih zakonom i aktima Grada.

Mikročipiranje pasa obavezno je u Republici Hrvatskoj. Kazna za nepoštovanje ove obaveze iznosi do 795 eura. Za kretanje psa na javnim površinama bez povodca i za neodržavanje čistoće na javnoj površini nakon što je pas onečisti Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca Grada Dubrovnika predviđena je kazna u iznosu od 265 eura.

 

 

 

 

26. travanj 2024 12:10