StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoDOBRE VIJESTI IZ ZRAČNE LUKE DUBROVNIK

U veljači 5 694 putnika više nego prošle godine, najavljene dodatne linije

Piše dv
2. ožujka 2022. - 12:23

U veljači zračna luka Dubrovnik je primila i otpremila 9.242 putnika što je za 5.694 putnika više nego u istom mjesecu prošle godine. Iz zračne luke vjeruju kako bi ta brojka bila i viša da nisu zbog vremenskih uvjeta (bure van limita) zrakoplovi preusmjeravani u obližnji Split.

Redovne linije u Dubrovačkoj zračnoj luci u veljači su bile od Croatia Airlinesa (Zagreb), Trade Air (Split), Freebird iz raznih europskih odredišta s chater linijama i Turkish Airlines iz Istanbula. Najavljena je također ponovno linija Vielinga iz Barcelone, a uz tu vijest vrijedi naglasiti kako krajem ovog mjeseca na snagu stupa i ljetni red letenja pa će Dubrovnik ponovno biti povezan s nizom europskih odredišta, donosi AvioRadar.

Uz to Španjolska Iberia krajem ovog mjeseca ponovno uvodi redovne linije prema hrvatskim zračnim lukama. Najavljene su linije prema Dubrovniku i Zagrebu.

Dva leta tjedno najavljena su na liniji između Dubrovnika i Madrida, a prvi let se očekuje 27. ožujak. U travnju je najavljeno nešto više letova, osobito oko Uskrsa, uglavnom tri do četiri leta tjedno, a od 29. travnja kompanija će između dva grada prometovati ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom. Više o tome na AvioRadaru.

Najave poput ovih su dobar pokazatelj nadolazeće predsezone u Dubrovniku.

03. svibanj 2024 21:24