StoryEditorOCM

Trebate certifikat za vodiča pustolovnog turizma? Evo kad su radionice u Dubrovniku

Piše Maja Rilović Koprivec
19. veljače 2024. - 11:58

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) provode ciklus radionica za organizatore turističkih aktivnosti na nepristupačnim područjima 2024.

Radionice su dvodnevne, a mogu se prijaviti svi  organizatori turističkih aktivnosti na nepristupačnim područjima,  svi koji pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma. Oni naime moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem, vodiča u pustolovnom turizmu odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti, a uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja/certifikata za obavljanje aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma.

U Dubrovniku gdje su se slične edukacije organiziraju već više od 10 godina, radionice HGK će se  održati 25. i 26. travnja. Oni koji žele sudjelovati na radionicama trebaju se prijaviti putem platforme Digitalna komora.  

 Potreba za aktivnim odmorom bila je u porastu još i prije pandemije pa je recimo u Dubrovniku najpoznatija tura pustolovnog turizma bila kajak tura oko Lokruma i zidina. Komora od 2013. godine sustavno podupire segment pustolovnog turizma, jer je to tržišna niša koja ide u prilog cjelogodišnjem turizmu. Osim popularne  ture kajacima u ponudi dubrovačkih agencija su i pješačke ture, biciklističke ture, penjačke, trkačke, speleološke, adrenalin parkovi, bugee jumping, ture trupicama po Neretvi, ture branja mandarina i ostalih poljoprivrednih proizvoda, te brojne druge turističke aktivnosti koje se obavljaju u prirodi.

27. travanj 2024 06:19