StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoBANKE UVODE MORATORIJ |

Svi oni koji otplaćuju stambene ili gotovinske kredite, a na minimalcu su ili ne primaju plaću, dobit će odgodu plaćanja na tri mjeseca

Piše Ljubica Vuko/SD
31. ožujka 2020. - 13:52
"Banke u ovom trenutku završavaju dogovore oko provođenja najavljenih gospodarskih mjera te će ubrzo informirati fizičke i pravne klijente o tehničkoj provedbi dogovorenih mjera", kazali su nam u Hrvatskoj udruzi banaka (HUB) nakon što je Zdenko Adrović, direktor HUB-a gostujući u ponedjeljak u emisiji HRT-a najavio kako je pri kraju dogovor banaka o moratoriju i načinu kako pomoći građanima u otplati svih obveza po kreditima koje imaju prema bankama, piše Slobodna Dalmacija.

Očekuje se da će u utorak biti pojašnjeni detalji oko uvođenja tog moratorija kako bi se pomoglo građanima i gospodarstvu uslijed posljedica koje trpe zbog pandemije koronavirusa. Kako doznajemo, za pravne osobe provodit će se preko Fine dok će se fizičke osobe obraćati svojim poslovnim bankama.

Moratorij na kredite vrijedio bi u sljedeća tri mjeseca, dakle za sve obveze za travanj, svibanj i lipanj.

- Svi oni koji otplaćuju stambene ili gotovinski kredite, a na minimalcu su ili ne primaju plaću dobit će odgodu plaćanja na tri mjeseca, s mogućnošću da se taj rok produlji još tri mjeseca – izjavio je Zdenko Adrović, gostujući u 4. Programu HTV-a, donosi Slobodna Dalmacija

Prema njegovim riječima, sve će se moći riješiti elektronski ili telefonski bez odlaska u banke, a ključna Adrovićeva izjava je kako će ići na povjerenje, naprosto će vjerovati ljudima da im je plaća umanjena ili da je nemaju, a to će se kasnije provjeravati.
19. travanj 2024 20:00