StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoGASTRONOMSKO PUTOVANJE OD TURSKE DO ITALIJE

Posjetitelje Mediteranskog sajma svojim kulinarskim majstorijama oduševila ‘četiri asa‘: Tomislav Špiček, Veljko Barbieri, Gianfranco Crepaldi i Ozgur Donertas

Piše DV
25. ožujka 2022. - 14:47

Nakon svečanog otvorenja 20. Mediteranskog sajma, posjetitelje je dočekala prava poslastica. Naime, četiri kulinarska asa, Tomislav Špiček, Veljko Barbieri, glavni kuhar hotela Rixos Premium Ozgur Donertas te gastro majstor iz Italije, Gianfranco Crepaldi, posjetiteljima su priredili brojna ukusna jela.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Mirisi hrane proželi su cijeli hotel i mnogi su uživali u ukusnim jelima i desertima iz ruku poznatih i talentiranih kuhara. Nudili su se šporki makaruli, teleći rižot, pohani svinjski kare, turski desert 'kunefe' koji se radi s kremom od sira koji se kuha u šećernom sirupu te hurmašice.

Goste su zabavljali članovi KUD-a ''Sv. Juraj” s Osojnika i Klape Bonaca iz Šibenika.

Veljko Barbieri i Tomislav Špiček su ovom prilikom dobili priznanje Mediteranskog sajma.

image

Gurmanska čarolija na početku jubilarnog izdanja Sajma zdrave hrane u Rixosu

Tonci Plazibat/Cropix

Špiček je poručio kako je kvalitetna namirnica najvažnija u pripremi dobrih jela i kako osobno najviše voli tradicionalnu kuhinju. Budućim kuharima je dao savjet kako su najvažnije kvalitete upornost i radne navike, posebno zbog same prirode posla koji je fizički jako težak i zahtjeva dosta vremena koje se mora uložiti. IR

21. studeni 2024 17:57