StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoMAGNET ZA LJUBITELJE PLAŽA

Magazin Travel and Leisure napravio popis najboljih plaža u Hrvatskoj, i dubrovačke su na tom popisu

Piše Maja Rilović Koprivec
24. lipnja 2024. - 14:08
Hrvatska je magnet za ljubitelje plaža. Njena spektakularna obala duga 1100 milja — i stotine otoka i otočića okruženih pjenušavim Jadranskim morem, omogućuje da cijeli svoj odmor provedete skakućući s jednog sunčanog mjesta na sljedeće, piše poznati magazin Travel and Leisure uz popis s najboljih plaža u Hrvatskoj. Očekivano, ni one u najjužnijoj županiji  nisu zaobiđene među najljepših petanest. Evo popisa:  

Zlatni Rat, Brač

Zlatni Rat na otoku Braču je plaža u čijoj sredini možete naći bujnu borovu šumu. Unutar šume mogu se pronaći ostaci rimske vile što može biti dobra prilika za izlet. Redovito proglašavana jednom od najboljih plaža u Hrvatskoj, Zlatni rat jedinstvenim čini V oblik dok se plaža proteže se u Hvarski kanal Jadranskog mora.

Kamenjak, Premantura

Južno od grada Pule, na najjužnijem dijelu Istre nalazi se Kamenjak, obalno “igralište” s prekrasnim plažama. Kamenjak čini obala duga 29 kilometara u kojemu možete naći skrivene špilje, uvale i otoke koje sve imaju svoj šarm. Glavna atrakcija su plaže sa stjenovitim liticama koje gledaju na kristalno čisto more, a koje su savršene za skakanje s litica.

Plaža Banje, Dubrovnik

Najpopularnija dubrovačka plaža, koja privlači veliki broj turista zbog svoje blizine Starom gradu. Krasi ju slikoviti pogled na gradske zidine, raznolikost vodenih sportova i aktivnosti na plaži te obilje restorana i barova.

Plaža Sveti Ivan, Lubenice

Lubenice su grad na otoku Cresu na kojem možete pronaći ovu predivnu plažu. Kao i većina plaža u Hrvatskoj, može se pohvaliti netaknutom obalom, ali pravi vrhunac ovdje je obližnja Plava Grota, špilja do koje možete doći plivanjem duž zaljeva polumjeseca na plaži.

Betina špilja, Dubrovnik

Dostupna samo brodom, ova plaža nalazi se ispred ulaza u predivnu špilju te nudi privatnost, mir i zaklon od sunca.

Uvala Dubovica, Hvar

Smještena u mirnoj, skrovitoj uvali, Dubovica je savršeno mjesto za bijeg za solo putnike, obitelji i parove koji traže mir i izolaciju.

Plaža Sakarun, Dugi Otok

Ova obiteljska plaža okružena je borovom šumom, koja pruža odmor od blještavog sunca kao i mirno i plitko more u kojem djeca mogu plivati koliko žele.

Plaža Divna, Pelješac

Smještena na poluotoku Pelješac u blizini grada Trpnja ova plaža idealna je ako želite iskusiti neke od najljepših prirodnih krajolika koje Hrvatska može ponuditi.

Plaža Mali Bok, Cres

Dolazak do ove skrivene plaže na otoku Cresu nudi nevjerojatan pogled i slikovito pješačenje. Sama plaža nudi prekrasno more, uvalu okruženu strmim liticama koja nudi privatnost i izoliranost.

Plaža Šunj, Lopud

Plaža Šunj, smještena na hrvatskom otoku Lopudu, koji je udaljen od Dubrovnika 20 minuta brodom. Ova zadivljujuća pješčana plaža nudi savršen odmor za obitelj te plitko i čisto more.

Zaljev Oprna, Krk

Zaljev Oprna udaljena je pet minuta od Stare Baške i prekrasno je mjesto za provesti dan u ronjenju i kupanju. Mirno more ove uvale izvrsno je za plivače početnike ili djecu ako putujete s obitelji.

Punta Rata, Brela

Plaža Punta Rata udaljena je sat vremena vožnje od Splita u Brelima, te nudi uživanje u plavretnilu Jadranskoga mora, kao i borovu šumu koja vodi do plaže.

Plaža Mlini, Marinkovac

Plaža Mlini, smještena na otoku Marinkovac, nedaleko od obale Hvara među Paklenim otocima, prekrasno je i pomalo zabačeno mjesto gdje se mještani i posjetitelji podjednako opuštaju.

Plaža Prirovo, Vis

Najpopularnija pješčana plaža na otoku Visu lako je dostupna trajektom iz Splita. Plaža se nalazi nekoliko minuta od trajektnog pristaništa te nudi dobar hlad za cjelodnevni užitak.

Plaža Lokrum

Plaža Lokrum poznata je kao jedna od lokacija na kojima se snimala serija Igre prijestolja te se nalazi nedaleko od dubrovačke obale na otoku Lokrum. Otok je zaštićeni prirodni rezervat UNESCO-a, s nizom prekrasnih krajolika za istražiti pješice.

24. lipanj 2024 14:08