StoryEditorOCM
KulturaDubrovačko glazbeno proljeće

Zagrebački puhački trio nastupa u Kneževu dvoru, evo čija djela će se naći na repertoaru

Piše D. V.
10. lipnja 2024. - 11:09

Zagrebački puhački trio nastupit će u atriju Kneževa dvora u utorak, 11. lipnja u sklopu ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće. Ovaj renomirani trio nastupit će s djelima Mozarta, Beethovena, Jelaske, Lončarića i Smalysa. Početak koncerta je u 21 sat.

Zagrebački puhački trio u svom sadašnjem sastavu Dario Golčić (oboa), Bruno Philipp (klarinet) i Žarko Perišić (fagot), nastavlja tradiciju ansambla osnovanog 1969. godine, promičući glazbu za puhače. Njegov širok repertoar sastoji se od skladbi svih stilova i razdoblja, ali općenito ansambl inklinira suvremenoj glazbi. Na inicijativu Trija nastale su brojne skladbe, a mnogi hrvatski skladatelji posvetili su mu svoja djela. Ansambl uživa i međunarodni ugled.

Program koncerta je sljedeći:

  • W. A. Mozart: Uvertira iz opere Čarobna frula
  • L. van Beethoven: Trio prema sekstetu op. 71 u Es-duru
  • Olja Jelaska: Rozeta za puhački trio
  • Zdravko Lončarić: Uhodanost za puhački trio
  • Žilvinas Smalys: Lirska Suita

Koncert se održava u sklopu ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu DSO-a (Slanica), u Luži, agenciji Perla Adriatica i online u sustavu ulaznice.hr, a građani na blagajni DSO-a ostvaruju popust od 30% kao i niz drugih pogodnosti o kojima se mogu informirati na broj 091 613 7314.

10. lipanj 2024 11:09