StoryEditorOCM
KulturaU REŽIJI DAVORA MOJAŠA

Večeras i sutra možete pogledati Lerovu predstavu "Perivoj od gospođa"

Piše Dv
15. kolovoza 2022. - 12:32

Prepoznatljivi odsjaj umjetničke scene Dubrovnika, Studentski teatar Lero odigrat će pred festivalskom publikom Perivoj od gospođa u režiji Davora Mojaša večeras i sutra, 15. i 16. kolovoza u 21:30 sati u Lazaretima.

Predstava Perivoj od gospođa imaginarni je album slika i prizora izgubljenih i usamljenih vlasnica, nepoznatih žena i njihovih tuga, slutnji, patnji i utiha. Izdvojeni je spomenar izblijedjelih stranica koji podsjeća, opominje i priziva davne zaboravljene ljubavi, snove, utihnule strasti, žudnje i zanesenosti koje su se skrile u sjenama Grada.

Uz redatelja Davora Mojaša, autorski tim čine scenograf Mato Brnjić, kostimografkinja Dubravka Lošić, autor glazbe Petar Obradović te oblikovatelj svjetla i tona Antonio Ljubojević. Realizaciju kostima omogućila je Marija Glamočanin, tehničko vodstvo Mato Brnjić, produkciju i organizaciju potpisuje Ksenija Medović, a grafički dizajn Nora Mojaš. U predstavi igraju Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Barbara Damić i Dubravka Mrvelj.

Davor Mojaš svoj teatarski i redateljski opus gotovo isključivo vezuje uz Studentski teatar Lero, u kojem je od 1975. godine redateljski ostvario šezdesetak predstava, dvadesetak autorskih projekata te desetke scenskih programa i svekolikih raznih događanja. Na scenu je postavio djela Čehova, Brechta, Šehovića, Držića, Becketta, Vojnovića, Ionesca, Lennona, Gučetića, Gleđevića i drugih autora, a od 1990. godine i ciklus vlastitih autorskih projekata. Režirao je i u Kazalištu Marina Držića, HNK Ivana pl. Zajca i Teatrinu, a pisao je i scenarije te je režirao razna prigodna i druga umjetnička događanja. Glavni je urednik časopisa Dubrovnik, a trideset i tri godine bio je novinar i urednik na Hrvatskom radiju Radio Dubrovniku. Nagradu Grada Dubrovnika dobio je 2017. godine.

Ulaznice za predstavu dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.

17. travanj 2024 16:41