StoryEditorOCM
KulturaPoseban KONCERT

Umjetnička škola Luke Sorkočevića ugostila Dubrovačku privatnu gimnaziju: Vršnjaci i na podiju i u publici

Piše S. Dražić
6. svibnja 2022. - 15:55

U Dvorani Umjetničke škole Luke Sorkočevića održan je podnevni koncert zatvorenog tipa budući da su u publici bili učenici i profesori Dubrovačke privatne gimnazije. Takvi su susreti davno započeli ali je epidemiološka situacija izazvala dvogodišnju pauzu.

U raznolikom i dinamičnom programu koji seže od baroka do današnjih dana, uključujući i hrvatske skladatelje starijeg i novijeg datuma kao i različite glazbene žanrove, publici su se od solista puhača predstavili trubač Sven Šipčić (prof. Ivan Kušelj) i flautistica Lucija Perkić (prof. Andrea Dizdar) koje je na klaviru pratila prof. Stefani Grbić. Solo skladbe izveli su još i gitarist Roberto Prusina (prof. Pero Škobelj) i klaviristica Sathya Korina Carević (prof. Maro Taslaman).

Nakon Dua violončela kojega čine Lovro Marković i Đive Ćatić (prof. Vanda Đanić) na podij su izišli članovi Zbora Umjetničke škole Luke Sorkočevića čiji je voditelj prof. Miho Bošković. Na kraju se publici predstavio Orkestar Umjetničke škole Luke Sorkočevića kojega vodi prof. Slobodan Begić, inače ravnatelj UŠLS. Solisti u drugoj od četiri orkestralne točke bili su tenori Josip Hađinac, Martin Hazdovac i Luka Šerić (prof. Diana Stanoš i prof. Dubravka Hilje).

Bravo za sve!

17. lipanj 2024 06:37