StoryEditorOCM
KulturaNEUOBIČAJENA 71. SEZONA |

IVANA MEDO BOGDANOVIĆ Igre će se održati, ali bez stranih izvođača, datum je upitan, postoje dvije varijante programa, do sto ili 50 gledatelja

Piše SD
1. svibnja 2020. - 12:26
Premijeru “Očeva i sinova” u koprodukciji sa ZKM-om smo otkazali jer su probe već trebale početi, a nisu, pa smo predstavu prebacili za 2021. godinu, kaže Medo Bopdanović  Željko Tutnjević
Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović potvrdila je kako je sredinom travnja osmišljena nova, skraćena verzija 71. sezone najstarije hrvatske kulturne manifestacije.

Dobra vijest je da će Igara biti, pa makar i simbolično, kazala je ravnateljica Ivana Medo Bogdanović za Slobodnu Dalmaciju.
– Mi smo 2. veljače počeli prodaju ulaznica za Ljetne igre, no onda smo prekinuli s tim, vratili kupcima novac i sredinom travnja napravili novu, skraćenu verziju programa za ljeto 2020. Ukratko, sve strane izvođače u glazbenom programu prebacili smo za dogodine, ostaju samo hrvatski izvođači.

Nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar, Oratorijski zbor Cantores sancti Marci, Klavirski duo Ivančić i Cikojević, Papandopulo kvartet, mezzosopranistica Janja Vuletić i gitarist Maroje Brčić, Trio Eusebius, Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem mo. Iva Lipanovića s baritonom Željkom Lučićem i sopranisticom Lanom Kos te folklorni ansambl Linđo u glazbenom programu.

Glazba bezkulturno ljeto Mediteranski filmski festival MOŽDA tijekom ljeta, Ultri se nije nadati, Splitskoga ljeta će MOŽDA biti, a koncerti MOŽDA na jesen ili - dogodine Pročitaj više

K tome, u dramskom programu će se davati reprize Shakespeareova “Hamleta” i premijera “Grižule” Marina Držića u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, premijera dječje predstave “Zlatno libro” u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića, te dva gostovanja: HNK Zagreb s predstavom “Tri sestre”, te Ulysses teatra s predstavom “Tko se boji Virginije Woolf”.

Premijeru “Očeva i sinova” u koprodukciji sa ZKM-om smo otkazali jer su probe već trebale početi, a nisu, pa smo i tu predstavu prebacili za 2021. godinu. Za ovakav program imamo i novac – veli ravnateljica, napomenuvši da je i ovaj minimalistički program moguće izvesti jedino ako bude dopušteno okupljanje više od stotinu ljudi, za što još uvijek nema naznaka.

Ipak, ako epidemiološka procjena bude takva da se omogući okupljanje najviše do 50 ljudi, da se dogodi najnepovoljniji scenarij, Medo Bogdanović priprema alternativni plan tek toliko da se Dubrovačke ljetne igre simbolički održe.

– Tek moramo osmisliti nekoliko umjetničkih večeri za to, to je forma u nastajanju i nismo još odlučili što ćemo točno. Izvođenje nekih dijelova, a ne cijelih predstava, na primjer... – glasno razmišlja ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara.
26. travanj 2024 23:48