StoryEditorOCM
KulturaARTUR GALERIJA

Evo vam kokota! Koktel je u vašoj organizaciji

Piše DV
11. travnja 2020. - 19:26
Galerija Artur priredila je uskrsnu izložbu triju Dubrovkinja "Evo vam kokota".

"Iz galerijskog prostora selimo virtualno, od 11. do 20. travnja 2020. Koktel je u vašoj organizaciji. Svak u sebe doma u bokun blagoslova", poručuje Tea Batinić.

Izlažu se radovi Petre Held Potočnjak, Stefanie Hudspeth i Josipa Vlašić.

Petra Held Potočnjak rođena je 1982. u Dubrovniku. Pohađala je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, diplomirala je slikarstvo 2006. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavila se kazališnom scenografijom, te izlagala na samostalnim i raznim skupnim izložbama. Radi kao nastavnik crtanja i slikanja u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu.

Stefanie Hudspeth rođena je 4. lipnja 1996. u Vancouveru, Kanadi, odraslaje u Dubrovniku, 2015. završila srednju umjetničku školu Luke Sorkočevića, te u trajanju od 2015. do 2019. godine pohađala i diplomirala na američkom fakultetu, Rochester Institute of Technology u New York-u. Sudjelovala je u samostalnim i grupnim izložbama u Californiji, Rochesteru i Dubrovniku. Za vrijeme boravka u Los Angelesu, tijekom ljeta 2017.,2018., i 2019. godine je radila kao učiteljica umjetnosti u dječjem centru za muziku i umjetnost. Grupi “DART” se pridružila 2019. i uz to izrađuje i izlaže svoje radove u galeriji “Artur”.

Josipa Vlašić rođena je 1994. godine u Dubrovniku, gdje je 2013. maturirala srednju stručnu spremu u Umjetničkoj školi
Luke Sorkočevića pod mentorstvom Ivane Dražić Selmani. Godine 2016. završila je preddiplomski studij na Umjetničkoj
akademiji u Splitu u klasi izv. prof. Deana Toumina Jokanovića, te je na istoj 2019. godine magistrirala slikarstvo u klasi
red. prof. Nine Ivančić. Tijekom studija predstavila se svojim radovima na samostalnim izložbama u Dubrovniku i Splitu,
te skupnim izložbama u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. Sudjelovala je na nekoliko likovnih kolonija, programa i radionica,
te je član neprofitne udruge „DART“. Svojim slikarskim doprinosom obogaćuje prostor galerije Artur u Gradu.
30. lipanj 2024 06:34