StoryEditorOCM
KulturaUMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK - BOŽIĆNI DOMJENAK

Dojmljivi oproštajni domjenak

20. prosinca 2018. - 23:38

Večeras je u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik održan Božićni domjenak kojeg je v.d. ravnatelja Marin Ivanović iskoristio i za rekapitulaciju učinaka ove i najavu umjetničkog programa za sljedeću godinu. Predstavljena je i instalacija dubrovačke umjetnice Ivone Vlašić koju predstavljaju jelke koje vise sa stropa bivše gostinske sobe palače Banac.

Ivanović je u nadahnutom govoru podsjetio na ovogodišnje učinke, brojne izložbe, stručna predavanja, dojmljive Subotnje kave i atraktivne radionice za djecu koje su se, zapravo, pokazale kao škole na kojima se obučavaju buduća publika dubrovačkih kulturnih i umjetničkih manifestacija. Podsjetio je i na oživljavanje izdavačke djelatnosti, imenovao i naglasio doprinos svakog zaposlenika te podsjetio na vodeće ovogodišnje galerijske projekte. Govor je, na kraju se moglo zaključiti, bio zapravo oproštajno obraćanje Ivanovića koji je izravno najavio svoju skoru smjenu i dolazak novog čelnog čovjeka Umjetničke galerije koju, pozvao je v.d. ravnatelja nazočne, uvijek treba posjećivati i uživati u svakom posjetu.

Umjetnička galerija Dubrovnik dodijelila je i nagrade pojedincima i pravnim osobama za osobite doprinose ostvarenju njezinog poslanja. Povelja za izniman doprinos razvoju suvremene umjetnosti u Dubrovniku ide Francesci Thyssen Bornemisza. Priznanja za doprinos obogaćivanju Zbirke moderne i suvremene umjetnosti Umjetničke galerije Dubrovnik idu Eliasu Ayoubu, Ivoni Vlašić, Lukši Peku, Jasenku Rasolu, Šimi Periću i Josipu Škerlju. Zahvalnica za doprinos razvoju i realizaciji izložbenog projekta „Predjeli Dioniza“ Vatroslava Kuliša ide Hrvatskoj elektroprivredi d. d. Večeras su Ivona Vlašić i Josip Škerlj preuzeli svoje nagrade.

02. svibanj 2024 07:24