StoryEditorOCM
Kulturanjegova djela se željno iščekuju

Autor hit romana "Slučaj vlastite pogibelji" stiže u Dubrovnik, a poseban susret priprema za srednjoškolce

Piše Silvia Rudinović
27. veljače 2024. - 11:07

Dubrovačke knjižnice organiziraju književni susret s Kristianom Novakom, književnikom i jezikoslovcem, autorom hit romana Slučaj vlastite pogibelji. Ovu književnu poslasticu najavili su za četvrtak, 29. veljače 2024., u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

image

Kristian Novak

Zeljko Hajdinjak/Cropix

S autorom romana "Obješeni", "Črna mati zemla" i "Ciganin, ali najljepši", razgovarat će se o književnosti i jeziku. Svaki njegov roman se među ljubiteljima čitanja s nestrpljenjem iščekuje pa će ovo biti prilika za predstavljanje njegova najnovijeg romana "Slučaj vlastite pogibelji", koji je već doživio i kazališno uprizorenje.

image

Najnoviji roman "Slučaj vlastite pogibelji"

Prije ovoga susreta, također u čitaonici Narodne knjižnice Grad, Kristian Novak održat će radionicu za srednjoškolce - dio projekta Biblioterapije kojega provodi Pomorska i tehnička škola Dubrovnik pod voditeljstvom Mariele Marković, profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Radionica je organizirana za učenike Pomorske škole i za zainteresirane učenike ostalih dubrovačkih srednjih škola, najavljuju iz DKD-a.

image

U HNK Varazdin uprizorena predstava Slučaj vlastite pogibelji, autora Kristiana Novaka

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Dr. sc. Kristian Novak radi na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Dugogodišnji je član uredništva znanstvenoga časopisa Suvremena lingvistika, a od 2012. godine obnaša dužnost tehničkog urednika.

29. travanj 2024 22:45