StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVjerovali ili ne, pravosuđe u BiH

Zbog sječe nekoliko metara drva mora u zatvor: ‘Posjekao sam koliko mi može stati u Golf, nisam tovario u šleper. Ne mogu vjerovati što mi se događa‘

Piše PSD
13. prosinca 2021. - 13:49

"Ne mogu da vjerujem, je li ovo moguće", kaže 27-godišnji Irnes Korugić iz Donjeg Vakufa, koji je dobio sudsku presudu prema kojoj mora četiri mjeseca u zatvor zbog sječe šume. Na teret mu se stavlja krađa šume i to 5 metara kubnih, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako je za portal "Avaza" rekao ni on ni supruga ne rade. Presuda je donesena 10. prosinca, dok se to desilo u kolovozu 2019. godine.

image
S c r e e n s h o t

Videosnimak na kojem Korugić govori o svemu tome što se desilo objavljen je na YouTube kanalu Srednja Bosna Danas, a na kojem Irnes govori kako bi mu 4 mjeseca u zatvoru otežala život, jer se snalazio za posao na dnevnicu i zarađujući za život od prodaje drva.

image
S c r e e n s h o t

On je rekao da je isjekao drva koliko može stati u stari utomobil Golf II odnosno oko pola metra, dok mu se na teret stavlja više.

- Gdje će u moje auto stati više. Ne vozim šleper - kaže Korugić za "Avaz".

Kaže da će pokušati tražiti uvjetnu kaznu. On je više puta osuđivan zbog šumske krađe, uvijek na uvjetnu ili novčanu kaznu, ali je iznova to radio jer nije znao kako drugačije preživjeti.

- Tražim posao, ali kada mi čovjek kaže da će plata biti 450 KM, a samo jedna nedjelja slobodna u mjesecu. To je mizerno, trebam se hraniti. Samo da dobijem uvjetnu kaznu, da ne budem u zatvoru. Tek sam se oženio, a da idem u zatvor. I ona šuti, što će. Ne znamo ni sami što ćemo i kako ćemo. Ne radi ni ona - kazao je Korugić.

26. travanj 2024 15:35