StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSchengen ili završetak praznika?

Zagužvalo na Karasovićima: Čeka se u dvije kolone, no nije sve tako crno kako se čini

Piše PSD.
8. siječnja 2023. - 15:41

Nedjelju, posljednji dan nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, obilježio je pojačan promet na cestama diljem Hrvatske.

I dok na graničnim prijelazima prema EU zbog schengenskog režima nije bilo čekanja, na nekim graničnim prijelazima sa Srbijom, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku čekanja su višesatna.

Dok Google pokazuje kako se u koloni dugoj 3,8 kilometara iz Crne Gore prema Hrvatskoj čeka 31 minut, vozači kažu kako se stanje na Graničnom prijelazu Karasovići ipak polako normalizira. Na GP Vitaljina već neko vrijeme gotovo da i nema prometa.

image

Na ulazu u RH iz Crne Gore dugo se čeka

- Do jutros između 3 i 4 sata ulazilo se preko Karasovića u četiri kolone, plus dvije u Vitaljini. I tako je bilo zadnjih pet dana, bez prestanka dan i noć, no sad popušta gužva - rekao nam je jedan svjedok pograničnih prometnih gužvi koje, prema tumačenju policije, nemaju veze sa strožim režimom na granicama nego je riječ o velikom priljevu ljudi koji se vraćaju kućama nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, slično kao i prošlih godina.

 

04. svibanj 2024 20:51