StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZLOKOBNA SLAGALICA

Za Srbiju nema nade: Vučić iznova poentira nakon niza režiranih drama u čaši vode, nova premijerka biti će mu stara dobra Hrvatica Ana Brnabić. A vicepremijer - ‘Mali Sloba‘

Piše D.K./sd
29. kolovoza 2022. - 17:16

Najprije je s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem potpisao sporazum o međusobnome priznanju osobnih dokumenta i registarskih oznaka, čime je defakto priznao nezavisnost Kosova. Onda je nakon pravog petomjesečnog dramoleta i dugog držanja na tihoj vatri svih svojih vjernih slugu iznova imenovao mandatarkom Anu Brnabić, dosadašnju srbijansku premijerku. Naposljetku je otkazao beogradski Gay pride, Paradu ponosa, tvrdeći da to ove godine mora učiniti zbog tobože naročito oštre kosovske krize, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno da nakon svih tih njegovih odluka u Srbiji svi pričaju i pišu isključivo o otkazanom gay prideu. Na koji, po duši govoreći, Vučić donekle i ima pravo nakon ponovnoga imenovanja mandatarkom Ane Brnabić, prve deklarirane gay ministrice u povijesti Republike Srbije. I prve tamošnje premijerke - Hrvatice.

image

Vučić je bog balkansko-primitivne političke komunikacije

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Aleksandar Vučić je iznova ispao balkanski bog nadzirane tabloidne političke komunikacije, mokri san svih ovdašnjih uškopljenih političkih mužjaka, Musa Kesedžija koji budale među biračima vrlo efikasno i masovno vuče za nos najprimitivnijim trikovima i blefovima. Naravno da one pametne ne može, ali nebitni su u vojvodinom projektu jer ih je posvuda kronično malo.

Dokazao je iznova Vučić da može što hoće i hoće što može i u pogledu sastava nove-stare vlade. Stvorio je prvo lažnu napetost oko premijerske funkcije ubacujući medijski u igru i navodnog novog igrača u liku novosadskog gradonačelnika, radikala i četnika (kakav je i sam bio u davnoj mladosti). Nakon toga Miloša Vučevića Ana Brnabić je svima preko noći postala ime koje zvoni instant-utjehom, makar bila i gay i Hrvatica, i makar svi znaju da joj cijeli kabinet i vladu sastavlja godinama Vučić vlastoručno.

image

Mali Sloba, Putinovac, vicepremijer za tajne službe

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Zvonku radost u novoj-staroj vladi Srbije svakako predstavlja i vijest da će Mali Sloba, odnosno šef Srbijanske partije socijalista Ivica Dačić, uskoro postati vicepremijer i koordinator sigurnosnih službi. Dačić je, inače, dugogodišnji odani ruski igrač i beogradski analitičari tumače kako je ta Vučićeva odluka čisto vraćanje dugova i titranje gazdi u Moskvi

 Ekonomsku krizu u državi ovim kadrovskim odlukama Vučić ipak neće moći zaobići, pa svakodnevne kamuflažne svađe s Hrvatskom oko ustaštva, Jasenovca i drugih vazdazelenih tema treba očekivati i u budućnosti, i to još većim intenzitetom.

29. travanj 2024 19:00