StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Šešeljevo kumče‘

Vučić optužio medije i sigurnosne službe da su htjeli ubiti njegova sina. Uzornog mladića kojem podmeću sve te laži...

Piše D. Krile/SD
12. siječnja 2023. - 14:58

Na proslavi neustavnog ‘dana Republike Srpske‘ bio je i ove godine srbijanski ‘prestolonasljednik‘ Danilo Vučić. Mediji su objavili kako je sin predsjednika Aleksandra bio dio službene delegacije Republike Srbije, na što je srbijanski vožd žestoko napao „tajkunske beogradske, zagrebačke i sarajevske medije“.

Štoviše, Vučić je u istom naletu nasrnuo i na medije i na sigurnosne službe BiH, zato jer su javno objavile točne termine posjete njegova sina Danila Bosni i Hercegovini, imena pripadnika njegova osiguranja, ‘pa čak i brojeve njihovih službenih pištolja‘. Iz svega je zaključio da su to napravili vjerojatno zato što su htjeli ubiti njegovo dijete za posjeta BiH, piše Slobodna Dalmacija.

Ovo je, inače, već osma godina da ‘Šešeljevo kumče‘ odlazi na proslavu dana srpskog entiteta praćeno do zuba naoružanim državnim čuvarima, da sjedi u počasnoj loži, da slavi cijelu plejadu srpskih ratnih zločinaca i aplaudira dok Milorad Dodik odlikuje Vladimira Putina.

Problem u Vučićevoj glavi, međutim, proizvode samo mediji i sigurnosna struktura zemlje domaćina jer ne shvaćaju da je Danilo Vučić tamo posve privatno i da nema razloga da ga se spominje ili propituje njegove javne aktivnosti.

image

Parada u istočnom Sarajevu: Danilo Vucic, sin Aleksandra

Antonio Balic/Cropix

I premijerka Srbije Ana Brnabić papagajski je ponovila za svojim šefom kako posjet istočnom Sarajevu sina predsjednika Srbije nije bio služben, da Danilo nije bio član državne delegacije i da je je ambasada Srbije u BiH najavila njegov dolazak jer je Danilo štićena osoba.

"Mediji u BiH brutalno su ugrozili sigurnost Danila Vučića, sina predsjednika Aleksandra, objavivši točno kad se Danilo vraća iz Republike Srpske, kao i druge njegove osjetljive podatke", priopćila je premijerka Brnabić. Navela je da je Danilo Vučić boravio u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, gdje je samoinicijativno nazočio svečanostima u sklopu dana Republike Srpske.

Vučićevog sina je za boravka u BiH osiguravalo čak pet naoružanih osoba plaćenih iz džepova srbijanskih poreznih obveznika. Prema riječima ‘popularne Brnabe‘, sin predsjednika Srbije je još jednom ispao kolateralna šteta u pokušaju napada na predsjednika, iako je "vaspitan i požrtvovan" i o njemu "loše pišu samo oni koji ga ne poznaju".

image

Vizionar i roditelj

/Shutterstock

Sin srbijanskog vožda je, inače, rođen 1998. godine. Majka mu je bila novinarka i Vučićeva prva supruga, lani je umrla. Prema nepristranim riječima svog oca, Danilo je uzoran, skroman i samozatajan: zaposlen je u jednoj vinariji i ima plaću od 500 eura.

To što ga često viđaju na ekstremističkim skupovima i litijama, s vođama navijača Crvene Zvezde i FK Rada, ili s perjanicama srbijanskog kriminalnog miljea – također su drska podmetanja. Danilo jako voli fotografiju, naročito ‘selfije‘. U Moskvi se svojedobno slikao s viđenijim pripadnicima klana Velje Nevolje, tj. Veljka Belivuka.

Kapetan Dragan se javno hvalio da mu je Danilo Vučić s grupom prijatelja po izlasku iz zatvora u Hrvatskoj poklonio 30.000 eura, stan i auto. Četnički vojvoda Vojislav Šešelj svojedobno se također pohvalio da mu je nakon povratka iz Haaga ‘njegovo kumče, maloljetni Danilo Vučić, došlo u dirljiv posjet sa sestrom Milicom‘.

Tata Aleksandar se svaki put jako ljuti na bilo koju od ovakvih vijesti u medijima i redovito ih tumači ‘hibridnim ratom‘. Njegovo se ‘dete‘ (koje, kao i ono Nikole Pašića, jako vole i slatko i srpsko) okrutno napada samo zato da se naudi njemu, najvećem beogradskom vizionaru još od Slobe Miloševića.

03. svibanj 2024 15:36