StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPODLEGLA OZLJEDAMA

Umrla je djevojčica koju je teško ranio Kosta K., broj žrtava masovne pucnjave narastao na deset

Piše DV/JL
15. svibnja 2023. - 13:39

U Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu preminula je učenica osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koja je u pucnjavi zadobila teške ozljede glave, javlja N1 Beograd.

Djevojčica koja je bila teško ranjena postala je tako deseta žrtva pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koja se dogodila 3. svibnja kada je učenik sedmog razreda Kosta K. (13) upao u školu naoružan pištoljima te pucao u djecu, zaštitara i nastavnicu povijesti, prenosi jutarnji.hr.

Ona je bila najteže ranjena i liječnici su se od dana kada se dogodio masakr borili za njen život.

Po prijemu u Tiršovu, djevojčicu je operirao tim neurokirurga te ustanove, ali i liječnici iz Kliničkog centra Srbije.

Šestero ranjenih učenika i jedna nastavnica primljeni su u dvije beogradske klinike poslije masovnog ubojstva 3. svibnja u beogradskoj školi "Vladislav Ribar", kada je 13-godišnjak Kosta K. očevim pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara.

Dan kasnije 21-godišnji Uroš Blažić automatskim oružjem i pištoljem kod grada Mladenovca usmrtio je osmero, a ranio još 14 osoba, pretežito mladih.

Trinaestogodišnji napadač poslije ubojstava je uhićen i smješten u dječju psihijatrijsku ustanovu jer nije kazneno odgovoran, ali je njegovom ocu, koji ga je vodio u streljanu i na igre sa simuliranjem pucanja, određen pritvor do 30 dana.

29. travanj 2024 11:31