StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBORBA PROTIV COVIDA |

U Općoj bolnici će odaziv na cijepljenje prijeći 50 posto, djelatnici Doma zdravlja ovaj će tjedan primiti prva cjepiva, javilo ih se manje od pola

Piše Bruno Lucić
4. siječnja 2021. - 16:57
S obzirom na to da se prve doze cjepiva ograničene, prednost imaju ranjive skupine - prije svega osobe starije dobi i zdravstveni djelatnici. Jedan od prvih bolničkih ravnatelja koji se cijepio protiv covida jest ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, dr. Marijo Bekić. Otkrio je kakav je odaziv kolega na cijepljenje u ustanovi na čijem je čelu.

image
Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, dr. Marijo Bekić
Tonći Plazibat/Cropix


- Odaziv je dosad bio onoliki koliko smo očekivali za početak, javilo se ispod 50 posto ljudi. Cijepljeno je više od 200 osoba, ali, dogodilo se ono što se očekivalo, interes je sada znatno veći. Naime, nismo imali dovoljno cjepiva za sve koji su se naknadno javili tako da čekamo drugu tranšu, drugu isporuku cjepiva tako da će procijepljenost sigurno prijeći 50 posto s obzirom da zaista nije bilo nuspojava i da su svi dobro podnijeli cijepljenje i da su ljudi, manje-više, zadovoljni.  Sve je sukladno očekivanjima, iz meni nepoznatog razloga su prenaglašene nuspojave ovog cjepiva koje zapravo nisu ništa posebno veće od primjene bilo kojeg drugog cjepiva ili lijeka. Interes je sada znatno veći, ističe ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik u kojoj broj zdravstvenog osoblja doseže oko 900.

Djelatnici Doma zdravlja Dubrovnik počet će se cijepiti ovaj tjedan. Ravnatelj Branko Bazdan iznio je podatke o zainteresiranosti.

image
Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan
Tonči Plazibat/Cropix


- Imamo 51 zdravstvenog djelatnika zainteresiranog za cijepljenje - od ukupno 170 djelatnika. Mislim da će to vremenom rasti i da će procijepljenosti biti veća od 50 posto, ograničen je broj doza, ali će vremenom sigurno porasti broj, uvjeren je Bazdan.  
 
18. travanj 2024 19:00