StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpodigao prašinu

Srbi bijesni na Klička zbog njegove poruke Albancima: ‘Borimo se protiv okupatora, kao što ste se vi borili protiv Srbije‘

Piše dv
26. svibnja 2022. - 15:50

Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko​, koji je boravio u švicarskom gradu Davosu, u razgovoru za lokalni list "Le Kanton 27" zahvalio je Albancima i Kosovu na vojnoj podršci, kao i na solidarnosti s ukrajinskim narodom, poručivši da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora", prenosi Alo.rs, srpski portal koji je njegovu poruku okitio riječima "bruka i sramota".

- Jako mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava okupirati Ukrajinu, kao vi koji ste nekad bili okupirani od strane Srbije...", izjavio je Kličko za švicarski list, prenosi Slobodna Dalmacija.

Gradonačelnik Kijeva i bivši svjetski prvak u boksu zahvalio je Kosovu i Albancima na solidarnosti s Ukrajinom, kako u vojnom aspektu, tako i na humanitarnoj pomoći.

- Vjerujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste se vi oslobodili od Srbije, bit ćemo oslobođeni i mi od Rusije - poručio je Kličko.

26. travanj 2024 01:08