StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetporuka predsjedniku

Pun ih je grad: nepoznati pojedinci potrudili su se išarati puste zidove grafitima "Milanović udbaš"

Piše D.B.
4. svibnja 2022. - 12:18

Predsjednik Zoran Milanović zadnje vrijeme stalno priča o udbašima. Iako kaže da mu je UDBA mrska tema, stalno mu je na jeziku. Sve je počelo oko Uskrsa s famoznim pismom podrške generala za pomilovanje Perkovića i Mustaća traje li traje.

U gotovo svakom javnom nastupu od tada govori o jugoslavenskoj tajnoj policiji, odnosno Upravi državne bezbednosti. Najviše je dovodi u vezu s HDZ-om. Kaže da je UDBA za najjaču stranku zalijepljena kao žvaka na pločnik usred ljeta. Najviše naravno verbalno časti premijera Andreja Plenkovića. On je Milanoviću crvena krpa. Pa mu je jednom prigodom poručio i da je "prljavi udbaški nasljednik." 

Plenković je na to "ispalio". Prokazao je Milanovića kao manipulatora i proruski nastrojenog patološkog lažljivca.

U Splitu ima i onih koji misle da je Milanović udbaš. Čak su si dali truda i išarali puste zidove grafitima Milanović udbaš. Šteta zidova i spreja. Nije to način. Svoj stav o predsjedniku, ali i o premijeru i svim ostalim političarima, najbolje se iskaže na izborima.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Sve je snimio i naš čitatelj, ali i fotoreporter Vladimir Dugandžić. Na Pujankama, kod zgrade Belvederea, put Žnjana, ali i na ulasku u Marjanski tunel... - poruka ispisana crnim sprejom je na svim mjestima ista. 

U Planom, kod skretanja F1 na autocestu, također se nalazi isti grafit.

image
snimio čitatelj
image
snimio čitatelj
image
snimio čitatelj
image
snimio čitatelj
image
snimio čitatelj
image
snimio čitatelj
01. svibanj 2024 22:42