StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPriznanje dubrovačkom politologu

Prilog međunarodnoj akademskoj suradnji: Profesor Pero Maldini dobitnik nagrade Thomas and Carol Dammrich Faculty Innovation Award

Piše G.B.
6. veljače 2024. - 12:47

Prof. dr. sc. Pero Maldini s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku jedan je od dobitnika nagrade Thomas and Carol Dammrich Faculty Innovation Award koju dodjeljuje DePaul University College of liberal arts and social sciences profesorima koji su osmislili i vodili prošlogodišnji Global Learning Experience program.

Nagradu su dobili i profesori Richard Farkas (SAD), Strinivasan Pillay (Južnoafrička Republika), Zaza Tsotniashvili (Gruzija) i Dmytro Sherengovsky (Ukrajina) kao posebno priznanje projektu kao inovaciji u postizanju internacionalizacije obrazovnih programa.

Profesori Farkas i Maldini sa svojim studentima uspješno surađuju u okviru GLE i Erasmus+ KA 107/171 programa već dugi niz godina, a najnoviji je ciklus uz studente politologije s DePaul University Chicago i komunikologije sa Sveučilišta u Dubrovniku, okupio profesore i studente još triju sveučilišta, i to iz Ukrajine, Gruzije i Južnoafričke Republike. 

Kako javljaju sa Sveučilišta u Dubrovniku, Global Learning Experience omogućuje povezivanje studenata i nastavnika iz različitih zemalja, programsku i organizacijsku raznolikost i kreiranje edukativnih sadržaja koji nadilaze mnoge pojedinačne programe i iskustva. Upravo zbog mogućnosti neposredne razmjene mišljenja i iskustava oko ključnih pitanja i problema suvremenih društava, u strukturiranoj ali otvorenoj raspravi, studenti kao mladi akademski obrazovani ljudi i odgovorni građani imaju priliku steći nova znanja, saznati i proučiti različite perspektive i komparirati ih sa svojima osobnima i s onima društva u kojemu žive.

Studenti i profesori iz pet različitih zemalja, od kojih svaka ima specifična iskustva ugrožavanja demokracije i izloženost opasnostima koje cyber ratovanje i cyber kriminal donose, u raspravama su istaknuli niz obilježja i problema iz perspektive svojih zemalja i svojih osobnih iskustava.

27. travanj 2024 15:03