StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZASJEDA HRVATSKA VLADA|

VIDEO: Premijer Plenković: Već 10 dana broj zaraženih stagnira. Cjepiva ima, pozivam sve građane da se prijave

Piše dv
22. travnja 2021. - 13:18

- Proteklih dana svi zajedno pratimo i situaciju s koronavirusom. Već 10 dana bilježimo stagnaciju nakon dužeg rasta, ali to nije razlog za odstupanje. U proteklih tjedan dana imali smo neznatni rast broja slučajeva u odnosu na onaj od prethodnog tjedna. No, broj mrtvih i dalje je visok i odraz je većih brojki zaraženih od prije dva tjedna - rekao je premijer.

Ponovio je i da ćemo dobiti više cjepiva Pfizera nego što smo očekivali.

- Oni će nadomjestiti manju isporuku cjepiva AstraZenece i naš je cilj do kraja lipnja cijepiti između 50 i 55 posto odraslog stanovništva. Cjepiva će biti, to smo riješili. Pozivam sve sugrađane da kontaktiraju liječnike i prijavite se na internetsku platformu. Do jučer navečer barem jednom dozom cijepljeno je 17,2 posto stanovništva, to jest 580.000 ljudi - kazao je premijer.

Inače, na dnevnom redu sjednice je i prijedlog zakona o gospodarenju otpadom (EU), prijedlog strategije niskougljičnog razvoja Republike Hrvatske do 2030. s pogledom na 2050. godinu te odluka o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu za 2021. godinu.

27. travanj 2024 05:05