StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetANDREJ PLENKOVIĆ

Premijer o platformi CijepiSe: ‘Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne, neka naruče novu. Platit će penale oni koji nisu ispunili obavezu‘

Piše slobodna dalmacija
26. travnja 2021. - 19:27

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković komentirao je uoči sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke dnevne političke teme, piše N1, a prenosi Slobodna Dalmacija.

- Kada se informiram točno o čemu se radi, oglasit ću se. Ne znam ništa o tome jer sam se danas bavio drugim stvarima- kazao je Plenković na pitanje novinara objavi USKOK-a koja tvrdi kako je u aferi Vjetroelektrane osumnjičena i bivša ministrica Gabrijela Žalac. 

Komentirao je i cijepljenje u Hrvatskoj.

- Vidio sam se danas s ministrom Berošu, razgovarali smo, dao sam ministru jasne naputke što treba napraviti u vezi cijepljenja. Naša je ambicija da s ovih novih više od 2,25 milijuna doza koje će dolaziti od ovog tjedna pa do 30. lipnja moramo bez ikakve dileme procijepiti preko 50 do 55 posto odraslog stanovništva. To je sada stvar samo dobre organizacije posla i tehnologije, na njemu, na HZJZ-u, na županijskim zavodima i brojnima uključenima u taj sektor i na HZZO-u je da se to provede. Svi koji će se htjeti cijepiti do ljeta, će se moći, u to sam uvjeren- rekao je Plenković.

- To je tehničko pitanje kojim se mora baviti ministar zdravstva s onima koji su preuzeli obavezu da ta platforma funkcionira. Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne, neka naruče novu. Što je s novcem koji je već plaćen za platformu? Platit će penale oni koji nisu ispunili obavezu- komentirao je platformu CijepiSe. 

- Ministar je dobio zadaću da stvari postoji kako treba s najpreciznijim napucima, na njemu je, na onima koje sam nabrojao, da se mobiliziraju maksimalno, da se cijepljenje provodi sedam dana u tjednu i da svi koji trebaju biti cijepljeni budu aktivno pozivani. Stvar je tehnike, cjepivo je tu. Ministar ima zadaću, ja vjerujem da će uložiti maksimalne napore da to učini- rekao je, prenosi Slobodna Dalmacija.

26. travanj 2024 18:56